Emelvények

Termékleírás

Emelvények

A Dexion ME250 emelvényei a meglévő épületekben plusz tárolási szintek költséghatékony kialakítását teszik lehetővé.

A szépség az egyszerűségben az, hogy a könnyű szerkezetű Dexion ME250 függőleges támasztóoszlopai és gerendái úgy építhetők össze, hogy nagy terhelhetőségű tárolófelületet kapjunk. A maximum 1000 kg/m2 szabványterhelésű, 10 m-ig terjedő fesztávú Dexion ME250 csaknem minden felhasználó számára megfelelő előnyökkel rendelkezik.

Egy kitűnő minőségű lépcsőfeljáróval, erős korlátokkal és 3 különböző típusú raklapfeladóhellyel kiegészítve, az emelvény kialakítása gazdaságos megoldás lehet a betonpadozattal összehasonlítva. A Dexion pódiumrendszer ugyanakkor teljesen szétszerelhető és újrafelhasználható.

A Dexion pódiumrendszer:

  • sokkal gazdaságosabb megoldás, mint a beton használata
  • könnyen felépíthető
  • szétszerelhető és újrafelhasználható
  • könnyen felállítható a már meglévő épületekben
  • fényáteresztő (acél rácspadlóval)
  • szabadon álló (nincs plusz terhelés az épületoszlopokon)
  • minimális többletnyomás az alapzaton

Tartozékok

Emelvények

Védőkorlát

 Az alkalmazottaknak biztonságos környezetben kell dolgozniuk. Minden megemelt tárolási szint esetén fontos szempont a szilárd védőkorlátos munkakörnyezet, a biztonsági követelményeknek megfelelően.

  • A védőkorlát szilárdan a padlóhoz van erősítve.
  • A védőkorlát egy a járófelület körül felszerelt alsó korlátból, a térd magasságában futó rúdból és kézi korlátból áll.
  • A védőkorláton nem lehetnek védtelenül hagyott szabad részek.

A Dexion pódiumrendszer védőkorlátai nemcsak, hogy teljesítik ezeket a feltételeket, de ergonómiai kialakításuk biztos fogást is biztosít.  A rendszert úgy tervezték, hogy ne legyenek rajta éles kiszögellések, a peremek és a sarkok le legyenek kerekítve. A rendszer elemei karcolásálló festékbevonattal rendelkeznek.

Lépcsőfeljárók

A lépcsőfeljáró teljesen kompatibilis a védőkorláttal, mindkét oldalon egy kézi korláttal, ezáltal nagyon stabil lépcsőfeljárót alakítva ki. A lépcsőfeljárók a szélességek, szögek és lépcsőfokok tekintetében teljesen szabadon variálhatók.

Raklapfeladó helyek

A lengőkapu nagyfokú biztonságot nyújt. Mivel a rejtett felfüggesztő rendszer segítségével a lengőkapu automatikusan csukódik, ezért mindig biztonságosan zárva van. Alulról a targonca kezelője óvatosan tolja a raklapot a lengőkapun át. A raklap eltávolításakor a kapu automatikusan becsukódik a raklap mögött.

A legjobb védelmet a billenő raklapkapu nyújtja. Nyitott vagy csukott állapotban a kapu mindig biztonságos.

Árufelvonó

A raklap kapu helyett alkalmazva vagy azzal kombinálva, az áruk felvonós  szállítása nagyon hatékony módszer lehet. A felvonók egy biztonsági rácsfallal vannak körülvéve, minden szintről hívhatók és számos biztonsági felszereléssel, opcióval és lehetőséggel vannak ellátva. A felvonók számos  súlykategóriának és áruméretnek megfelelően igényelhetők.

Járófelületek

Emelvények

A megfelelő járófelület kiválasztása

A pódiumrendszer, a HI280 többszintes polcrendszer vagy a P90 raklapállvány esetén számos lehetőség áll rendelkezésre a járófelület típusát illetően.

A meghatározó tényezők ez esetben: a könnyű kivitelezhetőség, a tűzbiztonsági követelményeknek való megfelelés és hogy a felhasználó használ-e raklapkocsikat a járófelületen.

Faforgácslap járófelület (38 mm vastag)

Megfizethető és megbízható standard megoldás. Választható fehér bevonat is, az optimális fényvisszaverődés érdekében. A járófelület felső rétege szabvány forgácslapból áll, esetleg csúszásgátló bevonattal ellátva.

Acélrács járófelületek

Az acélrács járófelületek előnye abban áll, hogy átengedik a nappali fényt, amely így megvilágítja a lenti területet is.

A tűzoltó szakértő is előírhatja az acélrács járófelületet, füstcsatornával és sprinkler rendszerrel kombinálva.

Az acélrács járófelületek nagyon erősek, tartósak és finom rácsozat alkalmazása esetén raklapkocsik használata is lehetséges.