Pallet Shuttle Rendszer

Termékleírás

Pallet Shuttle Rendszer - Termékleírás - Dexion Raklapállványok

Nagy sűrűségű raktári tárolás – a mi Pallet Shuttle rendszerünk a megoldás

Ha nagy sűrűségű tárolási rendszerben gondolkodik, válassza a Pallet Shuttle rendszert. Ez a bejárható raklapállványhoz hasonló állványos rendszer, ami egy rádiós távirányítású, félautomata mozgó kocsit használ a raklapok tárolására és kinyerésére. 

A Pallet Shuttle rendszer esetében az emelővillás targoncának nem kell bemennie a tárolósorok közé, így megszűnik a csatornában az oszlopok sérülése, ezenfelül egy költséghatékony tárolási megoldás nyújt. A Pallet Shuttle rendszer ideális megoldás a nagy mennyiségű árut tároló raktárak számára, és különböző hőmérsékleti tartományokhoz alkalmas. A nagy sűrűségű megoldás jelentős mértékben képes csökkenteni a szükséges raktárméretet, és ezzel mérsékli az üzemeltetési költségeket. Különböző raklaptípusokat lehet együtt használni és elhelyezni az egyes raklapok közötti változó távolságban. A tárolósorok hossza meghaladhatja az 50 métert, amivel a Pallet Shuttle rendszer az egyik leghatékonyabb tömeges tárolási megoldás a hagyományos raklapállványozási megoldásokkal szemben.

 

Főbb előnyök

  • A hagyományos raklapállványozáshoz képest 230%-kal több tárolási kapacitás
  • Nincs szükség különleges targoncára, bármilyen emelővillás targonca használható
  • 1500 kg-ig képes fogadni raklapokat
  • Üzemeltetési hőmérséklet-tartomány - 30 OC-+45 OC
  • A bejárható raklapállvánnyal ellentétben nincs a tároló soron sérülés
  • Alacsony töltöttségű akkumulátor esetén automatikus visszatérés a csatorna bejáratához
  • Könnyű, egyszerűen használható rádiós távirányító
  • A távirányítón azonnal megjelenik a kocsi állapota

 

Raklapállvány rendszer

A kocsi különlegesen kialakított, a szabványos Dexion raklapállványozási keret által tartott profilos síneken fut, amelyeket különleges tartógerendákkal szereltek fel, ezzel létrehozva a szerkezeten belüli csatornákat.

A berakott raklap tetejétől a következő szintig mindössze 350 mm hézag szükséges a szokásos 1350 mm-es nyílással, amivel optimális helykihasználás valósul meg. Különböző nyílásszélességeket lehet biztosítani a raklap túlnyúlása vagy csökkentett raklapméretek esetére.

 

A kocsi működése

Mindegyik állványcsatornát külön kezelnek, és a kocsit az emelővillás targonca kezelője szabadon mozgathatja a csatornák között.

A kezelő egyszerű utasításokat küld a kocsinak egy kézi távirányító egységgel.

A kocsi a felemelése előtt meg tudja határozni a berakott raklap méreteit és optimális pozícióját. Amikor behelyez egy raklapot egy csatornába, akkor a szomszédos raklaptól egy előre meghatározott távolságra helyezi el. A kocsi automatikusan visszatér az elülső oldalra a következő rakomány felvételéhez.

Ez a művelet akkor történik, amikor a kocsi kezelője begyűjti a következő felrakandó raklapot, ezzel hatékonyan használva ki a kezelő idejét.

A kocsit egy újratölthető, hosszú élettartamú lítiumakkumulátor táplálja, amelynek várható élettartama 4 év, gyors töltési idejű és akár 12 órás működést is biztosít. Ha az akkumulátor kezd lemerülni, a kocsi azonnal abbahagyja a végzett műveletet és visszatér az elülső oldalra a töltéshez.

Méretek

Pallet Shuttle Rendszer - Méretek - Dexion Raklapállványok

Maximális teherbírás 1500 kg
Raklap mélysége 800-1200 mm
Raklap szélessége 1000-1200 mm
Sebesség (méter/perc) Terheléssel: 30-33 m/perc
Terhelés nélkül: 63-66 m/perc
Csatornahossz 50 méternél több is lehet
Hőmérsékleti tartomány -1 °C - -30 °C vagy 0 °C - +45 °C
Üzemidő Legfeljebb 12 óra
Akkumulátor Lítiumion MNC 24 V, 53 Ah
Akkumulátor újratöltési idő 3 óra (80%), 5,5 óra (100%)
Akkumulátor várható élettartama 4 év (legalább 900 újratöltés)
Távirányító kijelző O-LED (megfelelő a hűtött tároláshoz)
Garancia 2 év

A Pallet Shuttle egy CE-jelölésű rendszer, amelyet az Európai Unió területén gyártanak.