I-gerendák

Termékleírás

I-gerendák - Termékleírás - Dexion Gördíthető raklapállvány

A Dexion P90 Silverline állványrendszer, teljesen új és innovatív szempontból közelíti meg a raklapos állványrendszerek formai kialakítását. Az új I-profilú gerendák termelése környezetbarát, jobb címke láthatóságot és megnövelt raktározási biztonságot nyújtanak, ugyanazt a magas minőségi színvonalat, kitűnő teljesítményt és hatékonyságot biztosítva, amelyet a világ az összes Dexion terméktől elvár.          

A P90 I-gerenda önmagában egyesíti a sokoldalúságot, tartósságot és megbízhatóságot. Arra tervezték, hogy megfeleljen az Európai Unióban használt összes szabvány szigorú követelményeinek, valamint az angliai SEMA társulás raklapos állványozásra vonatkozó gyakorlatkódex követelményeinek.

Legyen szó bármilyen típusú raklapról - EUR-raklap, CHEP-raklap, eldobható raklap, fa vagy műanyag, rácsos raklapok vagy konténerek - a P90 I-gerendák szélességben, mélységben és magasságban mindig tökéletesen illeszkednek az adott formátumokhoz. Raktárhelyiségének fizikai tárolótere szintén optimális kihasználást nyer, 1,5 métertől 30 méterig terjedő magasságok kialakításának lehetőségével. 15 méterig terjedő magasságok egy darab oszlopból is kialakíthatók.   

A P90 I-profilú gerendák számos előnyt kínálnak a végfelhasználónak. A sokszögű profilnak köszönhetően a magasra vagy alacsonyra helyezett, a kezelő személy fele hajlított címkék is kitűnően láthatóak.     

Eredetileg a gépkocsigyártó ipar számára tervezve, az I-gerendák a technika jelenlegi állásának megfelelő „Tox” illesztési rendszert használják. Ez a rendszer, a   gerendának a beakasztható kapcsolófejjel történő csatlakoztatására, egy sajtoló-lyukasztó eszközkombinációt használ, így hozva létre erős és robusztos illesztést a fémelemek között, a hegesztett varratok erősségének megfelelő csatlakozást képezve, az ezzel járó környezeti kihatások nélkül.

Jövőbiztos

A hagyományos festékbevonatú termékekkel szemben, az elő-horganyzott acél használata egy sokkal jobb és tartósabb felületi bevonatot biztosít. Karcolás esetén, a felületi bevonat önvédő képessége a korrózió eltávolítása és korlátozása által nyilvánul meg. Az elő-horganyzott oszlopaival, a Dexion már évekkel ezelőtt piacvezető szerepet  töltött be, és most ugyanezt célozzuk gerendáinkkal.

Biztonság

I-gerendák - Biztonság - Dexion Gördíthető raklapállvány

Dexion I-Beam side on in a warehouse showing the profile of the beam       Dexion I-Beam connector showing the safety red locking pin in place

A Silverline gerenda profilja és  kapcsolófejének formai kialakítása keskenyebb keretmélységet tesz lehetővé, a hagyományos raklapos állványrendszerekhez képest. Ez megnövekedett közlekedési folyosószélességet biztosít  az oszlopok között, így ezek kevésbé vannak kitéve az emelővillás targoncák által előidézett rongálódások veszélyének.

Az emelővillás targoncavezetőket arra ösztönzik, hogy – a gyakorlatkódexnek megfelelően - a raklapokat  az oszlopoktól  távolabb helyezzék el, gyakorlatilag a gerenda és a kapcsolófej  illesztéseinél, ez által növelve a raklapok tárolásának biztonságát.

A reteszelőékek bármely raklap állványozási rendszer fontos biztonsági elemét képezik, szerepük a kapcsolófej helyes elhelyezésének biztosítása. Piros színezetének köszönhetően, a P90  reteszelőék könnyen azonosítható, beszerelt állapotában pedig azonnal tapasztalható biztonságot nyújt.