Dinamikus doboztároló rendszerek

Termékleírás

Dinamikus doboztároló rendszerek

A Dexion dinamikus doboztároló rendszere tulajdonképpen egy görgős átfutó állványból és egy ahhoz csatlakozó görgőspálya rendszerből áll. Így nélkülözhetetlen része lehet a gyárak összeszerelő részlegeinek.

Az alkatrészeket a dobozokban lehet tárolni és amikor sor kerül rájuk, egyszerűen hozzáférhetők. A komissiózó állomásról egy hajtott görgőspálya rendszer szállítja a kívánt helyre az alkatrészeket. Áruraktár esetében a  görgőpályák az átfogó logisztikai folyamat részeként is használhatóak. A betárolás az egyik oldalon és a kitárolás az ellenkező oldalon történik, a FIFO elveknek megfelelően.

A Dexion  dinamikus doboztároló rendszerek  fixen talajra telepített kivitelűek vagy befékezhető kerekekkel vannak ellátva,  hogy gyorsan és egyszerűen lehessen változtatni a raktári elrendezést. A betárolás és kitárolás két különböző közlekedési folyosón történik, így a kigyűjtés megszakítás nélkül végezhető.

Az állványok állíthatósága és ergonómikus kialakítása a raktári dolgozók számára hatékony kezelést tesz lehetővé.

A  dinamikus doboztároló rendszerek költséghatékonyak, mivel a hagyományos tárolási rendszerekhez képest a kartonok (vagy dobozok) sűrűbben tárolhatók, ugyanakkor csökkenthetjük a tároló állvány és a kigyűjtési hely közötti mozgatási távolságokat és a mozgatásra fordított időt.

Termékek

Dinamikus doboztároló rendszerek

A dinamikus doboztároló rendszer önálló egységként, kerekekkel vagy fixen elhelyezve vagy a raklapállványba integrálva is kialakítható, az alacsonyabb tárolási szintekre, a raklaphelyek alá beillesztve.

A polcok és görgős pályák különböző igényekhez alakíthatók,  így változatos méretű és tömegű dobozok tárolására tehetjük alkalmassá a rendszert. Az elemes rendszer egyszerűen és gyorsan összeszerelhető, az elrendezés könnyen módosítható és ez az állványt valóban felhasználóbaráttá teszi.

A pályák szélessége 11,5 mm-es fokozatokban állítható. A betárolási művelet egyszerűsítése céljából, a görgős pályák vezetősínekkel vannak ellátva. Az elosztók a termékeket egyenes sorba rendezik, a rongálódások elkerülése végett. A görgős pályák horganyzott acélprofilokból készültek, a görgők pedig kitűnő minőségű polietilénből.

A kartondoboz dinamikus mozgatási rendszer alapjellemzője az elemes rendszer és a könnyű cserélhetőség. Az állványzaton belüli tárolási szintek száma a kezelési módszer függvényében módosítható, vagyis attól függően, hogy a termékek és kartonok kezelése manuálisan vagy targoncával történik-e. Az időegységenkénti kigyűjtések száma korlátlan.