metaline® elválasztófal-rendszer

Részletes leírás

metaline® elválasztófal-rendszer - Részletes leírás - Dexion Termelés - Raktár

Kortalan elegancia ...

Nincs olyan kifejezés, amely jobban leírná a Metaline falrendszert. Egy olyan rendszerről van szó, amely nemcsak tisztán meghatározza a helyiséget, de esztétikusan is gazdagítja azt, mivel nem használ zavaró összekötő- és takaróprofilokat, és szembeszökő padló- és mennyezeti csatlakozásokat.

Még a látható összekötő elemek nélküli fémpanelek és a keskeny üvegkeretek közti leheletvékony fúgák is hozzájárulnak a Metaline falrendszer különleges kisugárzásához.

Konszekvens, precíz ...

jellegzetes designnal, ez a Metaline. Mindazonáltal a rendszer összhatása nem zord. Mindenekelőtt nagyon kellemes látvány a szemnek. A rendszert úgy tervezték, hogy ideális munkakörnyezetet testesítsen meg. Olyan légkört hozzon létre, ahol az ember valóban fellélegezhet.

Röviden és tömören, a Metaline falrendszer is tökéletesen tükrözi a Maars mottóját: ‘Teremtse meg a környezetét’.

Előnyök

metaline® elválasztófal-rendszer - Előnyök - Dexion Termelés - Raktár

Csavarok nélkül, csak egyszerű bepattintással.

 

A szabadalmazott bepattintás- és forgatás elvnek köszönhetően, a Metaline falrendszer gyorsan felépíthető és a különböző fal-, üveg- és ajtóelemek számos módon kombinálhatók, egy meglehetősen stabil falrendszert eredményezve. Speciális szerkezetének és karcsú kivitelezésének köszönhetően, ez a rendszer még kisebb helyet foglal el, mint a hagyományos falrendszerek. A rendszer hangszigetelő és tűzgátló tulajdonságai, mindazonáltal legalább annyira jók, mint a lényegesen vastagabb falakéi.

Ugyanaz a fejlett technikai szerkezet garantálja ugyanakkor, hogy a rendszer bármikor problémamentesen és gazdaságosan áthelyezhető, módosítható vagy bővíthető legyen. Egy pár pattintás és az új fal máris készen áll. Nincsenek fix előírások, bármi lehetséges. A Metaline egy olyan rendszer, amelyet szinte semmilyen korlátozás nem köt, és amely minden ízlés kielégítésére bőséges lehetőséget kínál. A falelemek mind magasságban, mind pedig szélességben méretre szabottan is kivitelezhetők. Az acél lakkozása pedig egy tartós porszórt rétegnek köszönhetően minden kigondolható színben megvalósítható. Ugyanakkor választhat a kefélt, struktúrált és akár perforált acélok között is.

Az üvegelemek is számos változatban igényelhetők, a százszázalékosan átlátszótól, a beépített lamellás dupla üvegezésig. És az üveg vagy acél ajtóelemek esetén is szabad választása van az ügyfélnek. Igény szerint az ajtóelemek a fallal megegyező vastagságúak lehetnek, egy még jobb hatás elérése érdekében.

Részletes leírás

metaline® elválasztófal-rendszer - Részletes leírás - Dexion Termelés - Raktár

FALVASTAGSÁG

82 mm


ALAPSZERKEZET

A falakat, a padlózati és mennyezeti csatlakozóprofilok közé helyezett, speciális függőleges oszlopokból álló acél alszerkezetre építjük. A panelek, illetve a keretek ezt követően a pattintó rendszer segítségével rögzítődnek a fent megnevezett oszlopokra.
LÁBAZATI SZEGÉLY visszaálló padló- és mennyezeti csatlakozóprofilok acélból, falpanelek, fémpanelek, a hátsó részen egy 12,5 mm vastag gipszpanellel. A panelek egy rögzítőpánt segítségével fogatódnak a szerkezet hátsó oldalára. A panelek között egy 40 mm vastag ásványi gyapot réteg kerül alkalmazásra.


MODULCSATLAKOZÁS

O-fúga segítségével, mind a zárt panelek, mind pedig az üveg- és ajtókeretek között. Az egymáshoz kapcsolt ajtókeretek és egymáshoz kapcsolódó keretek átmeneti pontján, ezek rögzítése egy szabadalmazott pattintó rendszer segítségével történik.


ÜVEGELEMEK 

Acél üvegkeretek, 1 x 4 mm tiszta keményüveggel és 1 x 6 mm tiszta keményüveggel történő dupla üvegezéssel. 4, 6 és 8 mm vastagságú alternatív üvegtípusok is rendelhetők.


AJTÓKERETEK

Alumínium ajtókeretek, egyenes, kör vagy elipszis formájú kivitelezésben.


AJTÓK

Tömör Maars acélajtók, 40 mm vastagságban. Szabványméretben vagy teremmagasságban szállíthatók. Ugyanakkor falvastagságban is megrendelhetők.


AJTÓ KIVITELEZÉS

MDF-keretek, elő- és hátoldal acélburkolattal, a két burkolat között speciális réteggel.


AJTÓVERET

Ajtópánt: ajtókeretenként 3 rendszerspecifikus ajtópánt, króm-nikkel kivitelezésben. Zár: Lips 2500/16/U20 sorozat. Kilincs/rozetta: választás szerint.


KIVITELEZÉS

Az összes látható fém falelem környezetbarát, porszórt felületi lakkozást kap. A szín, a RAL-színskálát magába foglaló Maars színkatalagusból választható. A kivitelezés lehet selyemfényű vagy struktúrált. Megállapodás szerint további színek is igényelhetők.


HANGSZIGETELÉS

Ez a faltípus tömör elemei 47 dB laboratóriumi körülmények között mért hangszigeteléssel rendelkeznek.


TŰZÁLLÓSÁG

Ennél a faltípusnál, a tömör elemek laboratóriumi körülmények között mért tűzállósága legalább 30 perc. A fal ugyanakkor 60 perces tűzállósági kivitelezéssel is szállítható. Szívesen állunk rendelkezésére a Maars Metaline falak igény szerinti speciális kivitelezéseinek megbeszélésében, mint például különleges anyagok, speciális színek, méretezés, kivitelezés stb alkalmazása. A Maars Metaline rendszer annyira sokoldalú, hogy meggyőződésünk, hogy minden tekintetben képesek kielégíteni az Ön igényeit. A melamin és furnír vonatkozásában ugyanazok az esztétikai és fizikai tulajdonságok mutatkoznak meg a Maars String- és String2-programokban is.