Laboratóriumi helyiség - Mérőkamrák - Tiszta helyiség

Részletes leírás

Laboratóriumi helyiség - Mérőkamrák - Tiszta helyiség - Részletes leírás - Dexion Termelés - Raktár

Különleges igényű tér-a-térben megoldások a mérő-, vizsgálati- és ellenőrző-, valamint labor- és tiszta helyiségekben

Csendet kérünk!... A nagy koncentrációt és odafigyelést igénylő munkákhoz csendre és koncentrációra van szükség. Egy minőségbiztosítási munka esetén például, fontos a termelési egység optikai és akusztikai elhatárolása. A minőségbiztosításhoz szükséges érzékeny és drága mérő- és vizsgálati gépek a hibátlan működéshez többnyire különleges légköri követelményeket igényelnek. Egyes ágazatokban a szükséges termékminőségek és -tulajdonságok csak a „tiszta helyiség” technológiával érhetők el. A por- és részecskekoncentrációs értékek a 0-7 tisztasági tartományon belül vannak meghatározva. Minél alacsonyabb az osztály, annál tisztábbnak kell lennie a helyiség levegőjének.

Belső térkialakítási megoldásaink a 4-es és 5-ös ISO osztályú tiszta helyiségekben alkalmazhatók, vagyis olyan helyiségekben, amelyek köbméter levegőjében a maximális részecskeszám 10.000 illetve 100.000.

Előnyök

Laboratóriumi helyiség - Mérőkamrák - Tiszta helyiség - Előnyök - Dexion Termelés - Raktár

Ami térkoncepcióinkat különlegessé teszi:

... Ön egy teljesen egyéni, az Ön kívánalmaira és igényeire szabott térkoncepcióban részesül

... egy kézből részesül az összes szolgáltatásunkból, mindezt garantáltan fix áron

... számos kialakítási elem és színkombináció közül van lehetősége választani

... a többszintű szerkezeteinknek, vagyis az acélpódiumaink segítségével megvalósítható ideális kombinációnak köszönhetően, jobb térkihasználást valósíthat meg

... az egyszerű és gyors szereléssel időt, pénzt és bosszúságot takaríthat meg, a már meglévő falak utólagos bővítése vagy kicserélése problémamentesen, tisztán és építési hulladékok nélkül végezhető, akár üzemelés közben is

... olyan térkialakítási megoldásokat kínálunk Önnek, amelyek a legmodernebb design és legmagassabb minőségi követelményeknek is megfelelnek, mindez az Ön költségkeretének kímélésével

... a rendszerek hosszútávú bővíthetősége nagyfokú jövőbiztonságot garantál módosult felhasználás esetén, további plusz költségek nélkül

... Ön építéstechnikai, építésfizikai és építészeti tanácsadásban részesül, a térrendezési tervdokumentációk elkészítésével, valamint az épületre szabott szerkezeti rajzokkal együtt

Részletes leírás

Laboratóriumi helyiség - Mérőkamrák - Tiszta helyiség - Részletes leírás - Dexion Termelés - Raktár

Funkcióleírás... A DEXION elválasztófal-rendszerek egyénileg alkalmazhatók, bármikor megvalósíthatók és nagyfokú rugalmassággal rendelkeznek. A rendszerek tervezése, kialakítása, gyártása és beszerelése egyéni szempontok szerint, az ügyfél kívánalmainak és a rendelkezésére álló tér adottságainak megfelelően – a mennyezetig terjedő vagy térosztó falakként – történik. Előregyártott szerkezeti elemekkel és kész felületi kialakításokkal dolgozunk. Ez gyors és száraz szerelési és szétbontási munkálatokat biztosít. Az elemek kicserélhetősége és áthelyezhetősége - akár egyes elemek esetében is, mint például ablakok és ajtók - gyors reagálást tesznek lehetővé a kis szervezési módosítások, vagy a gyakran változó kihasználtságú bérelt helyiségek esetén. Az elválasztófalak a DIN 4102 tűzvédelmi követelményeknek megfelelő kivitelezésben is igényelhetők: F 30, G 30. Újrafelhasználhatóságuknak, kicserelhetőségüknek és környezet-kompatibilis összetevőiknek köszönhetően ezek a falak környezetbarát tulajdonságokkal rendelkeznek.

Kivitelezés... A falak szabványszerűen 1200 mm-es tengelyraszteres rendszer kivitelezésűek. Ugyanakkor a 900 mm-es tengelyraszteres rendszer alkalmazása is lehetséges. A falak, a kivitelezéstől függően, 82 vagy 107 mm vastagságúak. Az átjáró részek tömörfal kialakítást kapnak. A falelemek egymás közt felcserélhetők. Szétszereléskor a fal olyannyira elemeire bontható, hogy ezeket különösebb segédeszköz nélkül egyetlen személy is képes elszállítani. Az állványszerkezet önhordó, horganyzott acélprofilokból készül és láb-, csípő- és vállmagasságban, valamint ajtómagasságban és ezen felül 600 mm-ként keresztmerevítőkkel van ellátva. Az elválasztófalakat nyomásmentesen állítják be a határos építőelemek közé, hogy így elkerülhető legyen a mennyezetre kifejtett szorítónyomás. A padlózattal, a határos falakkal és a mennyezettel való érintkezési felületeken dupla szigetelést alkalmazunk. A talajegyenetlenségek kiküszöbölése, a DIN szabvány által előírt toleranciahatárok meghaladása esetén is, a szerelés helyszínén lehetséges. A falszerkezet átvesz egy csekély mértékű mennyezeti megereszkedést. Az erősen megereszkedett mennyezetek alá, csatlakozásként például trapézlemez álmennyezet, kiegyenlítő mennyezetcsatlakozások alkalmazhatók.

Burkolat... A falrétegek 12 mm vastag melamin gyanta bevonatú, a DIN 68 765 szabvány szerint E 1 kibocsátási minősítésű forgácslemezekből vagy 12,5 mm vastagságú gipszkarton lemezekből készülnek, amelyek látható felületei gépi megmunkálással kiváló minőségű vinilfólia – kérésre fémfelületi kidolgozást – burkolatot kapnak. A rögzítés úgy történik, hogy a fal megnyitása speciális szerszámok nélkül is lehetséges legyen. A csavarkötéses csatlakozások teljesen fedettek. A tisztításhoz alkalmazott víz behatolását a falburkolatba szegélylécek akadályozzák, amelyek a gipszkarton-lemezeket/forgácslemezeket háromoldalról veszik körül. A szegély kialakítása visszaugró, porszórt teljesen fém profilokkal is történhet.

Felületi kialakítás... Az összes látható acélelem, mint például a fali és mennyezeti csatlakozóprofilok, ajtótokok és ablakkeretek elektrolitos horganyzásúak és porszórt bevonattal rendelkeznek. A lakkozás az összes RAL-színben lehetséges. A forgácslemez burkolatok felületi kialakítása strukturált, melamingyantás közvetlen bevonatú, ólommentes és a lemezbe közvetlenül és oldhatatlanul bepréselt. Ezáltal kitűnő ellánállást mutat a mechanikai behatásokkal szemben és tűz esetén nem szabadít fel sósavgőzöket, mint a PVC anyagok.

Üvegezések... Az ablakok készre szerelt elemekként kerülnek leszállításra. Az ablakok rögzített üvegezése egy nem látható üvegtartó léc segítségével történik, egyszerű vagy dupla üvegezéssel. Ezért dupla üvegezésű ablakok esetén nincs szükség a belső felületek tisztítására. A szabványüvegezés 4 mm vagy 6 mm vastagságú, átlátszó üveggel történik. Ugyanakkor alkalmazhatók biztonsági üvegek, huzalbetétes üvegek vagy speciális üvegek is, különösen olyan üvegezéseknél, amelyek balesetmegelőzésre vagy tűzvédelemre szolgálnak.

Ajtótokok... Az átjáró ajtótokok elektrolitos horganyzású, beégetett lakkozású acéllemezből állnak, amelyek háromoldalon körbefutó gumi-szigetelőprofillal vannak ellátva.

Ajtólapok... Az átjáróajtók furatolt forgácslapú, vörösfa élbevonatú vagy kétoldali réteges rátétű ajtólapokból készülnek. A normál ajtóelemek mellett, nagyfokú hangszigetelést biztosító ajtók, valamint üvegezett ajtók, tolóajtók, lengőajtók vagy teljes üvegajtók is rendelkezésre állnak. Falcos ajtólapokhoz kérésre egy sülyedő küszöb alkalmazása is lehetséges.

Ajtóveretek... Az ajtólapok 3 darab (teljesen üvegajtók esetén 2 darab) rögzítőcsavaros, háromrészes ajtópánttal vannak ellátva. Hacsak egyes helyeken nincs másképp előírva, az ajtókat könnyűfém ajtónyító gomb garnitúrával és zárral kínáljuk, a helyszíni profilhengerhez előkészítve. A tolóajtók könnyűfémből készült kagylófogantyúval rendelkeznek. A szabvány kivitelezésű ajtók I-es klímaosztályú és M-es igénybevétel osztályú besorolásúak.

Hangszigetelés... Az akusztikai betéttel ellátott falakba félkemény, 40 mm vastag ásványi gyapot lemezek kerülnek beépítésre, amelyek megakadályozzák hosszú távon is a lemezek lesülyedését. Az akusztikai betéttel ellátott, A1 típusú zárt fal hangszigetelési értéke laboratóriumi körülmények között: R’w 41 dB.

Tűzvédelem... F 30, G 30 vizsgálati tanúsítvánnyal ellátva. A DIN 4102, EN 1364 szabványok által előírt tűzvédelmi értékek betartására mellékelni kell a kiírás vizsgálati tanúsítványát.