A GARDEN TRADE INTERNATIONAL BVBA harmadik mobil raklapállvány-rendszerét telepíti

  • gardentrade1
  • gardentrade2
  • gardentrade3
  • gardentrade4

A GARDEN TRADE INTERNATIONAL BVBA harmadik mobil raklapállvány-rendszerét telepíti

A Garden Trade folyamatos bővülésének köszönhetően nagyobb tárolókapacitásra volt szükség, így a Dexionhoz fordultak a tárolási megoldás kialakításáért és tanácsadásért.

Az választott megoldást teljes mértékben a Dexion gyártotta, szállította és telepítette. Az újonnan telepített 3 MOVO mobil raklapállványblokk mintegy 5000 rakathelyet biztosított a raklapos áruk tárolására.

A GIARDINO márkanév elismertsége 1998 óta folyamatosan nőtt a hobbikertészet terén. Ma a GARDEN TRADE INTERNATIONAL BVBA Belgium piacvezető kerítésgyártó vállalata. Éves forgalma 12 millió euró. A vállalat Belgiumból látja el az európai és Európán kívüli piacait.

A követelmények

A Garden Trade első mobil raklapállvány-rendszerét 1997-ben telepíttette az 1600 m2 alapterületű raktárában.  

Piacai bővülésének és alkalmazottai megnövekedett létszámának eredményeképp a vállalat hamar kinőtte telephelyét, és 2005 elején sor került egy második, 3700 m2 tárolóterületű raktár megnyitására.

A Garden Trade fejlődése továbbra is töretlenül folytatódott, a vállalatnak 6 évvel később egy újabb raktárra volt szüksége. Az előrejelzések és folyamatos fejlődési tapasztalatai alapján a vállalat úgy döntött, hogy felkészül a jövőre, amihez a Dexion segítségét kérte tárolási igényeinek jövőbiztossá tételéhez.

A megoldás 

A jövőbeli növekedésre való felkészüléshez a Dexion egy radikális koncepciót javasolt, ami egy nagy sűrűségű tárolást lehetővé tevő mobil raklapállvány-sínek lefektetése volt, amelyre az elkövetkező néhány évben még nem volt szükség. Időközben az új raktárban a szükséges extra tárolási igénynek megfelelő hagyományos raklapállványt telepítettek.

A korábbi bővítéseket követően a Garden Trade számára csak 2014-ben vált szükségessé további tárolóhelyek kialakítása. Ez volt az a pillanat, amikor a Dexion visszatért, és ahogy azt 2010-ben előre jelezte, hozzálátott a statikus állványt mobil raklapállvánnyá alakítani. Ehhez felhasználta a már meglévő állványokat, igény szerint újakat állított be és azokat MOVO mobil alapokra szerelte. A munkálatokat 3 fázisban végezték, ami a mindennapi üzletmenetben – az áruk tárolásában és kigyűjtésében – minimális megszakítást jelentett. A Garden Trade tárolókapacitása abban a raktárban, amelyet már 2010 óta használtak, a Dexion-megoldással a duplájára nőtt.

Specifikációk

A vállalatnak ma, 25 év elmúltával 11 000 m2 tárolóterülete van, 3 Dexion MOVO mobil raklapállványblokkal rendelkezik és összesen körülbelül 5000 raklap árut tárol.

A vállalat a GIARDINO termékek számára a MOVO tárolási megoldást választotta a rendszer által nyújtott alábbi előnyök miatt: 

  • a MOVO a vállalat már meglévő WMS- (raktárirányítási) rendszerébe építhető a gyors kigyűjtés elősegítéséhez
  • a MOVO akár a villástargonca fülkéjéből is irányítható, vagy a WMS-rendszerrel vezérelhető, azaz amint egy sorról a cikk kigyűjtésre került, már a következő folyosó nyitható meg.
  • a MOVO folyosói 27 méter hosszúak.
  • A folyosó túlsó végén gyalogosfolyosó található a vészkijárat megközelítéséhez.
  • Az állvány tűzriadó esetén a speciális jármű folyosóba lépésének megfelelően sorban nyitja meg a folyosókat.