Schneider Electric, Svédország

  • Schenker_Logistics_1
  • Schenker_Logistics_3
  • Schenker_Logistics_4
  • Schenker_Logistics_2

Schneider Electric, Svédország - Dexion Lean gyártás

A Stockholm melletti Arlanda repülőtér közelében található Schenker Logistics AB, a Schenker legújabb befektetése a 3P-logisztikai központba.

Svédországban a Schenker Logistics össz tároló felülete jelenleg 170.000 nm. Egy gyorsan növekedő üzleti koncepció. Schenker egyike a logisztikai szolgáltatásokat kínáló világszintű vezető vállalkozásoknak.

Az Arlanda-ban található Schenker Logistics napi áruraktári szállítmányaival ma megközelítően 20 jól ismert vállalatot/márkát szolgál ki. A 3P-logisztikai koncepció egy gyorsan terjeszkedő üzleti forma, amelynek célja felszabadítani az ügyfelek kapacitásait, hogy azok saját fő tevékenységeikre összpontosíthassanak.

Megoldás:

A tárolt tételek változó jellegének köszönhetően, a tároló rendszerek, a termékek és csomagolások függvényében vannak kialakítva. Mindegyik ügyfél „saját” külön térrel rendelkezik. A 3P-logisztikai elv igazi költséghatékony oldala a személyzeti oldalon mutatkozik meg. Nagyfokú személyzeti hatékonyság. Ezeknél a típusú áruraktáraknál nincs „holtidő”. A személyzet átcsoportosítható az áruraktár más, mozgalmasabb részeibe. Bizonyos ügyfeleknél döntő szempont a nagyfokú biztonság, ha olyan érzékeny termékekről van szó, mint például orvosságok, gyógyszerek vagy értékes termékek. E célból egy rácsos biztonsági elosztórendszert alkalmaztunk. A tároló rendszer – amely hagyományos Constructor Silverline P90 raklapos állványrendszerből áll – bizonyos ügyfelek esetében dinamikus dobozmozgatási rendszerekkel és szállítószalagokkal van kiegészítve. Továbbá, egy sokemeletes HI280 polcrendszer felállítására is sor került, rácspolcokkal ellátva az öntözőfejes funkcióigény kielégítése céljából.

Kapacitások:

  • Constructor P90 raklapos állványrendszer, 11 m magas, különböző terhelési kapacitásokkal. 25.000 raklaphely.
  • HI280 sokemeletes polcrendszer, 10.800 polccal és a következő méretekkel. 1290 x 600 mm. – amelyből 10.000 rácsos szerkezettel.
  • Kigyűjtési egységek: 69 db, 288 szinttel együtt. Terhelési kapacitás 400 kg/szint
  • Görgős szállítórendszerek