Coloplast, Hungary

  • P90_MOVO_Coloplast_Hungary-1
  • P90_MOVO_Coloplast_Hungary-2
  • P90_MOVO_Coloplast_Hungary-3
  • P90_MOVO_Coloplast_Hungary-4

Coloplast, Hungary

A Dexion 2015 márciusában fejezte be egy keskenyfolyosós raklapállvány és egy gördíthető raklapállvány rendszer telepítését Magyarországon, Nyírbátorban.

Megoldás:

A Dexion egy keskenyfolyosós és egy MOVO szakaszból álló kombinált raklapállvány megoldást kínált a Coloplast számára. A projekt a szabadtéri főraktáron túl egy kisebb, hűtött raktárterületre is kiterjedt, ahova a Dexion egy különleges polcos állványt telepített.

A MOVO állványrendszer kialakításának köszönhetően bármely raklap bármikor könnyen hozzáférhető.

A biztonság igen fontos szempont volt, így a MOVO rendszert a nemzetközi és a helyi szabványoknak megfelelő biztonsági rendszerekkel látták el, soronként külön-külön.

Ez a különböző tárolóelemekből készült, kiterjedt és rugalmas megoldás a Coloplast jövőbeni igényeinek megfelelően bővíthető.

Teljesítmény vagy eredmények:

Raktárterület: 2700 m2

Statikus raklapállvány kapacitása: 3280 rakathely

MOVO kapacitása: 1024 rakathely

A projekt második fázisában összesen: 5592 rakathely

A vállalat leírása: 

A Coloplast betegek életminőségének javításához fejleszt termékeket és szolgáltatásokat. A vállalat termékei között sztómaterápiás, urológiai és inkontinencia eszközöket, valamint seb- és bőrápolási termékeket gyárt. A Coloplast globális vállalat, több mint 8000 főt alkalmaz világszerte.

A Coloplast A/S vállalatot 1957-ben alapítottál Dániában, a magyarországi iroda 1991-ben nyílt meg. A gumi eszközök és kiegészítők gyártását végző tatabányai gyárat 2001-ben adták át. A gyár 2003-ban az „EasyCath” rendszerű katéter gyártó egységgel, majd 2004-ben ragasztóanyagokat gyártó üzemmel bővült.

A legújabb gyártelep 2007-ben épült Nyírbátorban, 22000 négyzetméteres területen. A 700 alkalmazottat foglalkoztató gyárnak raktárkapacitása bővítésére volt szüksége.