Koiviston Auto Oy, Finnország

  • koiviston_auto_1
  • koiviston_auto_3
  • koiviston_auto_4
  • koiviston_auto_5

Koiviston Auto Oy, Finnország - Dexion Gépkocsi pari referenciáink

A Koiviston Auto cég az első Paternoster függőleges karusszelét az előző évezredben vásárolta. Azóta már számos Paternoster gépre érkezett rendelés különböző telephelyeiről.

2007-ben, a vállalat logisztikai tevékenységét Lahti városába, egy újonnan épített központi áruraktárba telepítette át.

Az új központi áruraktárba, a Koiviston Auto négy Paternoster gépet vásárolt és 5 régebbi gépet helyezett át más telephelyeiről. Ugyanakkor a központi áruraktárba egy Tornado tároló gépet is felállítottak. A csoport által igényelt összes cserealkatrészt az új áruraktárba szállították, egy 7.500 tételes készletet alakítva ki. A tároló gépek látják el az összes kis alkatrészek tárolásával kapcsolatos tennivalókat.

Megoldás:

A cserealkatrészek beszerzésének és a kicserélt alkatrészek megjavításának egy helyre sűrítésével, a Koiviston Auto jelentős előnyökre tett szert. A cserealkatrészeket alacsonyabb áron vásárolták és a szállítási költségek csökkentek. A Paternoster megoldás az épületek magas bel terét használta ki, és ez volt tulajdonképpen a fő ok, amiért a Koiviston Auto vállalatnak ezekre a gépekre esett a választása. A változások eredményeképpen általánosan megnövekedett a rendelkezésre álló tárolási tér.

A gépek által megvalósult függőleges tárolással, növekedett a kigyűjtési sebesség, ezzel egy időben pedig javult az általános tisztaság és rend. A Paternoster gépen belül 60 emelet áll rendelkezésre, mindegyik 400 kg rakományt bír el. Egy gép több mint 1.000 tételt is tartalmazhat, míg egy másik csak pár száz tétel tárolására képes. Ez igazolja az alkalmazott módszer rugalmasságát, a különböző tárolási körülményekhez való alkalmazkodás tekintetében.

Kapacitások:

Tornado magasság: 5.000 mm
Tálcaszélesség: 3.000 mm
Tálcamélység: 820 mm
Tálcák száma / Tornado: 15
Tálcák terhelési kapacitása: 500kg

Számos Paternoster, ezek közül a legnagyobb:
Paternoster magasság: 8.240 mm
Emelet szélesség: 4.100 mm
Emelet mélység: 420 mm
Emeletek száma / Paternoster: 32
Emeletek terhelési kapacitása: 400kg