Din Bil, Svédország

  • DinBil-Sweden
  • DinBil-Sweden3

Din Bil, Svédország - Dexion Gépkocsi pari referenciáink

Az északi országokban az Audi legnagyobb értékesítési képviselője és szervize, mely Göteborgban található, a szerelők szerszámait automata Dexion Tornado tárolóberendezésében tárolja. A rendszer a szerszámokat rendben tartja, és így a felszabadult helyen egy újabb szervizpontot tudtak kialakítani.

A Din Bil eredetileg azért akarta beszerezni az automata tárolórendszert, hogy az alapterületi helyigényét csökkentse. Most a szerszámokat a 6,5 méter magas, 4 méter széles Tornado berendezésben tárolják.

„Az automata rendszer lehetővé tette egy új szervizpont kialakítását a műhelyben. Mivel a teljes kapacitás növekedett és a javítási idők csökkentek, 4-5 autóval többet tudunk naponta megjavítani“ – magyarázta Mats Lindblad műhelyvezető.

A műhelyben található mind az 1300 szerszám méretét és súlyát lemérték a Tornado berendezés legyártása előtt. „Mivel ismertük a tárolandó cikkek mennyiségét, méretét és súlyát, így képesek voltunk úgy optimalizálni a Tornado berendezést, hogy az eleget tegyen ügyfelünk elvárásainak. A rendszerben 48 raklap található, mindegyik 300 kg terhelést bír“ – nyilatkozta Stefan Lindh, a finnországi Dexion automata tárolórendszerekért felelős vezetője.

A környezet rendezettségéhez és stílusosságához jelentős mértékben az is hozzájárul, hogy nincsenek szerszámok a földön vagy a falakon, vagyis valójában sehol máshol, mint a szerelők kezében. Ha egy szerelőnek szüksége van egy szerszámra, egyszerűen odasétál az automata rendszerhez, kikéri a szerszámot, és igazolja, hogy átvette. A munka végeztével a szerelő azonnal visszahelyezi a szerszámot a rendszerbe. Ha egy másik szerelőnek is szüksége van ugyanarra a szerszámra, így rögtön megtudhatja, hogy kinél is van.

„15 szerelő dolgozik nálunk. Az automata rendszer időt spórol meg nekik, mivel nem kell időt vesztegetniük a szerszámok keresgélésére“ – tette hozzá Lindblad.

„Az Audi egyik márkaszervize vagyunk. A szerviznek teljesítenie kell az ügyfél által támasztott minden kritériumot. A berendezéseknek, a belső kialakításnak és a szerszámoknak is az Audi elvárásainak megfelelőnek kell lenniük. Ezért még a Tornado rendszert is az Audi színeire festettük“ – nyilatkozta Håkan Bodeklint márkaigazgató.

A Din Bil Sverige AB a Volkswagen egyik leányvállalata, mely Volkswagen, Audi, Porsche, Seat és Skoda autók értékesítésével és szervizelésével foglalkozik. Az Audi autók értékesítése és szervizelése egy különálló, az Audi színeinek megfelelő épületben zajlik – a márkastratégiával összhangban. Minden stílusosan feketére és ezüstszürkére van festve, még a Tornado tárolórendszer is.