Bin2bil, Dania

  • Bin2Bil1
  • Bin2Bil
  • Bin2Bil2
  • Bin2Bil3

Bin2bil, Dania - Dexion Gépkocsi pari referenciáink

Amikor a Bin2bil további autómárkákkal bővítette üzletét, a vállalat úgy döntött, hogy új helyszínekre, épületekbe és új központba költözik. Az új helyszín a két korábbi vállalatot összeolvasztotta – az ezzel járó kihívásokkal és lehetőségekkel együtt.

Az új raktár a LEAN filozófia szerint készült, és pótalkatrészeket, javítókészleteket, abroncsokat és szerszámokat kínál 5 különböző autómárkához: Ford, Mazda, Volvo, Renault és Dacia.

Kristian Haubjerg műhelyvezető elmondta: „A legújabb fejlesztésű szerelőműhelyekben jártunk, hogy inspirációt merítsünk belőlük. Alapvetően több helyet akartunk a polcokon, ami tükröződik is a raktározási megoldásunkban. Úgy döntöttünk, hogy a tárolóhelyet a cikkek típusa szerint rendezzük be, ami alatt az olajszűrők, légszűrők stb. együttes tárolását értem – tekintet nélkül a márkára. Azonban minden szabály alól vannak kivételek. Minden pótalkatrészt együtt tárolunk a LEAN alapelveknek teljes mértékben megfelelően. Ha valamit kiveszünk a rendszerből, azt gyorsan kell tennünk, anélkül, hogy túl sok időt töltenénk a helyszín és a polcok közti rohangálással.“

A Bin2bil alkalmazottai már hosszú ideje készültek az üzlet átköltöztetésére az új létesítményekbe. Minden pótalkatrészt helye a LEAN alapelveket észben tartva lett előre eltervezve, így az új üzlet kialakítás már ennek megfelelően történt.

Kristian Haubjerg így foglalta össze: „Az ilyen hatalmas projektek esetén, mint ez, természetesen gyűjtöttünk javaslatokat és árajánlatokat más beszállítóktól is. Azonban fontos volt számunkra, hogy professzionális partnert válasszunk, és azt kell mondanom, hogy nagyon jól együtt tudtunk működni.“

Az új létesítményeken kívül a Bin2bil megnyitott egy különálló abroncstároló üzletágat, ahol az ügyfelek a téli és a nyári gumiijaikat tudják raktározni raklapokon. Minden abroncs 100%-ban elérhető bármikor, és gyorsan ki lehet gyűjteni vagy el lehet tárolni. Ez az időmegtakarítás nem csak a Bin2bil számára előnyös, hanem az ügyfeleknek is, akik gyorsan le tudják cserélni kerekeiket az évszakok váltakozásával.

Tények a projektről:

Polcrendszer kapacitása: 1302 méter egybefüggő polcrendszer
Teherbírás polconként: 140 kg / 1040 kg – egyenletesen elosztva
Keréktároló állványok kapacitása: 768 gumitároló raklap + 81 EUR-raklap = 3396 gumiabroncs tárolása
Teherbírás raklaponként: 120 kg / 600 kg – egyenletesen elosztva.