Gépjármű ipari termékek

A gépjármű alkatrészek különböző formái és méretei, a kipufogó csövektől a törékeny szélvédő üvegekig terjedően, nagy kihívás elé állítják a gépjármű alkatrész raktárakat. Emiatt különleges, az ilyen alkatrészek tárolását megkönnyítő megoldásokat fejlesztettünk ki. 

Válassza ki, mely autóipari szektorban dolgozik és nézze meg, hogy tudunk segíteni:

Műhelyek és garázsok
 

Workshop and garage storage solutions 

Okos tárolási megoldások és szerszámok tárolása

Autóipari kereskedők és alkatrész forgalmazók

Automotive Spare parts 

Megoldások nagy mennyiségű, kis méretű cikkek tárolására

Autóipari  gyártók
 

Storage solutions for Automotive Manufacturers 

Tárolási megoldások nagyon különböző termékekhez

 

Gépjármű-üzemi megoldásaink a HI 280 kapcsolható polcrendszeren alapulnak, melynek révén könnyű egységbe foglalni a különféle alkotórészekhez tartozó különböző tartozékokat egy egységes, az Ön igényeit kielégítő tárolási megoldásban. A HI 280 raktári rendszerünk számtalan, a módosítást, változtatást és bővítést lehetővé tevő módon állítható össze. Nagyobb helyigény esetén, mint például tartalék alkatrészek és gépjármű tartozékok központi raktárai esetében, a P 90 raklapos polcrendszer alkalmazható leginkább.

A HI 280 megoldások különféle módokon állíthatók össze a térkihasználás optimalizálása érdekében, mint pl. a többszintes változatokban, vagy mobil alapokra helyezve. Esetenként raktári gépi berendezésekre alapozott, automatizált változat eredményezi a helyes megoldást, vagy a gép és a polcozás kombinációja. A termék-konfigurációkról itt olvashat többet.

Hasznosítsa tapasztalatainkat, ismereteinket és termékválasztékunkat és együtt létre tudunk hozni egy, az Ön üzleti igényeit mindenben kielégítő megoldást!

 • A speciális gépjármű tartozékok teljes választéktartománya, a gazdasági tevékenységek tökéletes elősegítése érdekében.
 • A kiemelkedően jó változtathatóság és skálázhatóság érdekében teljes körűen kompatibilis a standard rendszereinkkel.
 • Ügyfélközpontú felfogásunkat érvényesítő tapasztalt tanácsadók segítenek megtalálni az Ön igényeit legjobban kielégítő megoldást.

Kisebb alkatrészek

A gépjármű iparban dobozokat és kisebb alkatrészek nagy számban és hatékony módon kell tárolni. A HI 280 polcrendszer kialakítása számtalan választási lehetőséget kínál, míg az automatizált raktári berendezéseink hatékonyan tárolnak apró alkatrészeket. A Dexion a HI 280 polcrendszerünkkel és raktárkezelő berendezéseinkkel teljes körűen kompatibilis műanyag tárolórekeszeket is tud szállítani, sokféle komissiózási lehetőséggel, mely megkönnyíti az apró alkatrészek kezelését.

 • A polc illeszthető a tároló ládákkal, rekeszekkel és a különféle polc-osztólapok választékával.
 • Integrált fiókváltozatok, áthelyezhető osztólapokkal.
 • Gyors és hatékony géptárolás, tároló ládákkal, osztólapokkal és komissiózást megkönnyítő tartozékokkal.

Konfigurációs választási lehetőségek:


Függesztett termékek

A HI 280 polcrendszer többféle lehetőséget kínál tárgyak függesztett tárolásához. Egy jó megoldás a termékeknek a rendelkezésre álló számos tároló falon lévő kampókon való függesztése. Ez által a jó áttekinthetőség kombinálható a kis helyigényű tárolással. Más esetben a tárolandó alkatrészek méretétől függően hagyományos függesztő sínek használhatók.

 • Műanyag, vagy gumi autószőnyegek gyakran vannak függesztő füllel felszerelve, s így könnyen tárolhatók kampókon.
 • Ventilátor ékszíjak, vagy ablaktörlő lapátok esetében a kampókon függesztett termékeket könnyű megtalálni.

Konfigurációs választási lehetőségek:


Terjedelmes tárgyak

Számos gépjármű alkatrész  terjedelmes és szokatlan formájú, s így nem tárolható hagyományos módon. Emiatt különleges megoldásokat kell alkalmazni. A különféle gépjármű tartozékok esetében a HI 280 raktári rendszer egyszerűvé teszi a kipufogó csövek, szélvédő üvegek és karosszéria elemek tárolását.

Vagy miért is ne használnánk tároló gépeket? A bennük található, igényhez alakítható tálcák ideálisak az ilyen furcsa formájú alkatrészek tárolásához. A helyi sajátos követelményektől függően, a Dexion hatékony térkihasználást eredményező, biztonságos és a komissiózást megkönnyítő megoldást kínál.

 • Kipufogó csövek hatékony tárolása
 • Biztonságos és egyszerűen kezelhető módszerek autóablakokhoz és szélvédő üvegekhez.
 • Terjedelmes és ütésre érzékeny karosszéria elemek, mint pl. motorháztetők, ajtók és spoilerek tárolása.

Konfigurációs választási lehetőségek:


Szerszámok

Napjainkban a gépkocsik és más járművek szervizelése és javítása a különleges, különféle méretű, gyakran szokatlan formájú és drága szerszámok széles választékát igényli. Egy automatizált Dexion raktári berendezés beállításával javítható a szerszámok kezelésére és tárolására jelenleg használt módszer. Ezáltal a szerszámok központi és könnyen elérhető helyen, szervezett módon, s egyben a biztonság és elérhetőség javítása mellett tárolhatók. A rendszeresen használt szerszámok könnyen tárolhatók a HI 280 raktári rendszerünkben.

 • A szerszámok központosított és biztonságos tárolása a tároló gépekben
 • Integrált polc-fiókok és szerszám panelek a HI 280 rendszerhez

Konfigurációs választási lehetőségek:


Súlyos tárgyak

A súlyos tárgyak biztonságos tárolásához és egyszerű kezeléséhez megfelelő megoldások szükségesek. A HI 280 raktári rendszer speciális polcai elbírják a nehéz gépjármű alkatrészek adta terhelést is.

 • Rácsos tartópolcok a nagy pontszerű terhelést jelentő termékekhez, mint pl. gépkocsi akkumulátorok.
 • Megerősített polcok az általában nehéz tárgyakhoz.

Konfigurációs választási lehetőségek:


Gumiabroncsok és keréktárcsák

Gumiabroncsok tárolásakor az a cél, hogy a rendelkezésre álló térben maximális mennyiségű abroncsot lehessen tárolni, azok minőségének romlása nélkül. A Dexion a gumiabroncs tárolási megoldások széles választékát kínálja, különös figyelmet fordítva a térkihasználás hatékonyságára, a minőségre és az ergonómiai feltételekre.

A Dexion gumiabroncs rendszere alkalmas az abroncsok függőleges és vízszintes helyzetben való tárolására, akár egyedi, akár nagy tömegben való tárolás esetén is.

Itt olvashat többet a gumiabroncsok tárolási megoldásairól.

Gyúlékony termékek

A gépjárműiparban sokféle folyadék és más gyúlékony termék használatos. A fokozott biztonság érdekében ez számos esetben különleges tárolási módszereket igényel. Ügyfelünkkel együtt meg fogjuk találni a legjobb megoldást a termékek raktározásához.

 • Spinkler fejek beépítése
 • Nyitott polcok a biztosítási és tűzvédelmi rendelkezéseknek való megfelelés érdekében.
 • Szekrények oldószerek tárolásához.

Konfigurációs választási lehetőségek:


Értékes és külső behatásokra érzékeny alkatrészek

Esetenként szükséges lehet külső behatásokra érzékeny, vagy különösen értékes termékek tárolására, pl. marketing célú anyagok, szerszámok, vagy egyes elektronikai alkatrészek esetén. Az ilyen termékek HI 280 szekrénybe történő helyezése fokozza a biztonságot, s egyben kizárja a por és szennyeződések bejutásának kockázatát. A még hatásosabb biztonság és monitoring érdekében tároló berendezések is használhatók. Ha a termékek érzékenyek az elektrosztatikus feltöltődésre, műanyag tartályok egész választékával lehet kiküszöbölni ezt a problémát.

 • Lopásgátló és porvédő megoldások széles választéka
 • Elektrosztatikus kisülés elleni védelem megoldásai érzékeny alkatrészekhez

Konfigurációs választási lehetőségek:


Komissiózás

A Dexion testre szabott megoldást tervez és valósít meg a komissiózási műveletekhez, ha az ergonómia javítása, a komissiózási munkahelyek számának növelése, vagy a termékek beérkezési sorrendben történő felhasználásának (FIFO) elősegítése a cél.

 • Raklapokhoz használt, kihúzható tartókeretek javítják a térkihasználást és az ergonómiai feltételeket.
 • Dinamikus (gravitációs) doboztároló keretállványok a FIFO-típusú komissiózás elősegítéséhez

Konfigurációs választási lehetőségek:


Hosszú, szálban szállított termékek

Hosszú száltermékeknek minősülnek az olyan gépjármű alkatrészek, mint a fröccsöntött termékek, csövek és laprugók. Ezek hatékony tárolása is különleges megoldásokat kíván. Egyes termékeket jobb függőleges helyzetben tárolni a könnyebb hozzáférhetőség és áttekinthetőség érdekében, másokat vízszintes helyzetben célszerű tárolni a meghajlás, begörbülés megelőzésére.

Konfigurációs választási lehetőségek:


Gépjármű alkatrész ismertető:

További információk:

 +36-23-428-166
 Küldjön email-t

 

Iratkozzon fel hírújságunkra.