A mélyhűtés frissen tartja a húst a HahkaWay raktáraiban

  • HahkaWay_2
  • HahkaWay_1
  • HahkaWay_3
  • HahkaWay_4

A mélyhűtés frissen tartja a húst a HahkaWay raktáraiban

A HahkaWay Ltd. mélyhűtött logisztikai szolgáltatásokat biztosít megrendelőinek. A termékeket a gördíthető raklapos állványrendszeren, állandó -25º C-os hőmérsékleten tárolják, hogy a raktározás során megőrizzék az élelmiszerek állapotát.

Az épület felépítése előtt számos mélyhűtött termékek tárolására szolgáló raktár volt az országban. A vállalat ésszerűsíteni akarta logisztikáját és a nyersanyagok feldolgozását, ennek során megspórolva számtalan kilométernyi szállítást és csökkentve a felesleges energiafelhasználást.

A MOVO gördíthető raklapos állványrendszer segítségével a raklapok tárolása hatékonyan valósul meg, egyúttal a folyosók által elfoglalt hely minimálisra csökken.

Gördíthető raklapos állványrendszerek találhatók a raktár mindkét oldalán, közöttük egy központi folyosóval. Nyolc különálló rész alkotja a tárolási kapacitást, ahol egy egység öt darab gördíthető talapzattal (kocsival) felszerelt 28 méter hosszú gördíthető raklapos állványból áll. A raktár bejáratától két szállítószalag szállítja az árut a mélyhűtőből a rakodóterminálhoz.

Az alacsony hőmérsékletű tárolás az élelmiszereket és az összetevőiket frissen tartja. A mélyhűtés hőmérsékletét állandó -25 °C-os értéken tartják. Két számítógépes rendszer biztosítja az állandó -25 °C-os hőmérsékletet. A világítás során keletkező hőt minimálisra csökkentették azzal, hogy a lámpák csak akkor kapcsolnak be, amikor a gördíthető állványrendszer egy folyosóját kinyitják, a csarnok többi része pedig sötét marad.

Magasság

9,3 m

Raklaphelyek száma

16 000 db

Teherbírás raklaponként

200 –1000 kg

Kocsi hossza

28 m

Kocsi teherbírása

240 t

Vezérlés

IFM Ecomat

 

A HahkaWay Ltd. egy logisztikai szolgáltató vállalat, amely a legújabb technológia felhasználásával biztosítja szolgáltatásait, így a kiszállítások a megfelelő helyre és időben történnek. Szolgáltatásaik lefedik a teljes logisztikai láncot a válogatástól, csomagolástól, tárolástól és szállítástól kezdve a megrendelések kezelésén át a számlázásig. A HahkaWay mélyhűtött logisztikai központjának kapacitása a vállalatot Finnország legnagyobb mélyhűtött, gördülő raklapos állványrendszerrel felszerelt raktárközpontjává teszi. A megrendelők termékeit először lefagyasztják, majd a raktárban megfelelő hőmérsékleten tárolják.