Alternate, Németország

  • Alternate-GmbH-Germany-03
  • Alternate-GmbH-Germany-02
  • Alternate-GmbH-Germany-04
  • Alternate-GmbH-Germany-05
  • Alternate-GmbH-Germany-06
  • Alternate-GmbH-Germany-07
  • Alternate-GmbH-Germany-08
  • Alternate-GmbH-Germany-09
  • Alternate-GmbH-Germany-10

Alternate, Németország

Miután a korábbi, 5800 m2-es logisztikai központját kinőtte, az ALTERNATE úgy döntött, hogy jelentősen megnöveli a raktározásra, a komissiózásra és a szállításra használt területét.

Az új logisztikai központban egy körülbelül 8000 m2-es raktárterületet és egy mintegy 1800 m2-es irodát kellett kialakítani. A raktárterületen, továbbá a műszaki szolgáltatások ellátásához megfelelő irodákat is biztosítani kellett. 

A megoldás

Az ALTERNATE-tel együttműködve a Dexion cég az ambiciózus határidőre leszállította és összeszerelte a három főbb egységet: egy raklapállvány rendszert, egy emelvényt és egy belső csarnokirodát.

Az új statikus raklapállvány 11 folyosóján az alkalmazottak kézi targoncákkal veszik ki a termékeket. A villástargoncák Wi-Fi összeköttetéssel kommunikálnak a raktárirányítási rendszerrel a következő leemelendő áru megjelenítésére. A kiemelést egy kézi szkennerrel kapcsolták össze, és a fuvarlevél és a címke nyomtatása így automatikusan történik.

Közvetlenül a raklapállvány tároló mellet a Dexion egy kétemeletes emelvényt épített magas belő irodai elosztófal-rendszerrel. Az irodai és a számítógép-hardverek ellenőrzése és szállítása három szinten ível át.

Egy integrált szervizemelő (100 kg-ig) nagyobb mennyiségű áru gyors és könnyű szállítását teszi lehetővé villástargoncával a magasmezős raktárból közvetlenül az iroda szintre.

A szomszédos 1800 m2-es irodakomplexum belső tere egy tetszetős alumínium keretes, dupla üvegezésű MetaLine belső elosztófal-rendszert tartalmaz.

Terhelhetőség

P90 Magasmezős raklapállvány:

Magasság: 10 m
Rakathelyek: 10000
Mezőszélesség: 3600/1800 mm
Rakatsúly: 500 kg
Mező terhelhetősége: 8000/6000 kg

 

KÉTSZINTES EMELVÉNY:

Magasság: 14 m
Szintek: 3
Összterület: 975 m2 (325 m2 szintenként)
Integrált szervizemelő (100 kg-ig)

 

Az ALTERNATE Computerversand GmbH a hardverek, szoftverek és háztartási elektronikai cikkek vezető német online szolgáltatója. A lakossági és üzleti ügyfelek Európa-szerte telefonon vagy az adott ország számára készült ALTERNATE webshopon keresztül rendelhetnek, és a rendelések rendszerint pár napon belül teljesülnek. A 25000 darabos termékskála minden darabját a Hessen tartományban lévő Lindenben található csúcstechnológiájú logisztikai központból szállítják ki.