Steril, magasság optimalizáló függőleges lift az Odense-i Egyetemi Kórház részére

  • Steril, magasság optimalizáló függőleges lift az Odense-i Egyetemi Kórház részére

Steril, magasság optimalizáló függőleges lift az Odense-i Egyetemi Kórház részére

"Sokkal jobb térkihasználás érhető el a függőleges liftekkel" - állítja az Odense-i Egyetemi Kórház (OEK), amely új steril raktárat létesített a jelenlegi központi raktár szomszédságában.

A képen Jens Horn logisztikai fejlesztő és Anders Solberg raktári dolgozó látható a Dexion által szállított új Tornádó típusú gépek felavatásán. A gépeket steril környezetet igénylő orvosi és sebészeti berendezések tárolására használják. Ugyanezen okból a gépek légkondicionáló és szellőztető rendszerrel vannak ellátva, melyek állandó nyomást tartanak fenn a gépekben.

Az OEK új függőleges liftjeinek további érdekessége a tároló tálcák magassági optimalizálása. Ez azt jelenti, hogy a vezérlő rendszer mindig érzékeli az egyes tálcákon lévő legmagasabb termékeket, majd a rendszer megkeresi az ezekhez szükséges szabad teret a gépben.

Az OEK különböző raktárainak összevonása és az új, korszerű steril raktári létesítmény létrehozása az OEK átfogó logisztikai optimalizációs tervének részét képezi.

A szállító ládákat tisztító hatalmas edénymosógép és a két új raktári gép csak néhány a központi raktár és a Funen Kórházi Gyógyszertár között az OEK céljaira megépített új, steril raktárhoz tartozó eszközök közül. A steril termékeket itt steril körülmények között csomagolják műanyag dobozok rekeszeibe, majd szállítják tovább más cikkekkel együtt a kórtermekbe.

"Korábban a steril cikkeket különleges járművekben hoztuk el a fő épület alatti régi steril raktárból. A jövőben ezeket a többi termékkel együtt szállítjuk be. Ezáltal lényegesen ésszerűsíthetjük a munkafolyamatot és minden egyes kórházi osztályt napi egyetlen szállítással el tudunk látni" - mondja Jens Horn, a Beszerzési és Logisztikai Főosztály logisztikai fejlesztője.