A Dexion bevezette önjáró „Shuttle” raklaptároló rendszerét

  • A Dexion bevezette önjáró „Shuttle” raklaptároló rendszerét

A Dexion bevezette önjáró „Shuttle” raklaptároló rendszerét

DEXION ÖNJÁRÓ RAKLAPTÁROLÓ RENDSZEREK – ELSŐ LÉPÉS AZ AUTOMATIZÁLT RAKTÁROZÁS FELÉ

Az ingatlanvásárlás és fejlesztés sokba kerül. Sokszor nincs lehetőség az alapterület növelésére, illetve a raktár, vagy raklapállványok nagyobb telephelyre történő áttelepítésére. Mielőtt a gazdálkodó szervezetek meghozzák a döntést, hogy költöznek, vagy bővítik területüket, át kell gondolniuk, hogyan tudnák optimálisan kihasználni a rendelkezésükre álló teret. Azokban az eszközökben kell gondolkodniuk, ami elérhető számukra (‘think inside the box’).

Azon vállalkozások számára, akiknek a tér valóságos kincs, az önjáró „Shuttle” raklaptároló rendszer az első lépést jelentheti a teljesen optimalizált, és automatizált tároló rendszerek irányába. A Dexion új, önjáró raklaptároló rendszerét akár félig-, vagy teljesen automatizált tároló rendszerként is alkalmazhatják az árumozgatásban, mivel a sűrűn berakodott rakterekben is optimális térkihasználást biztosít, a hatékonyság növelésével együtt.

MIlyen vállalkozások számára optimális megoldás az Önjáró raklaptároló rendszerek használata?

A Dexion önjáró raklaptároló rendszerek különösen hasznosak lehetnek hűtőházak, élelmiszeripari-, húsipari-, és italüzemek, illetve ezek termékeit forgalmazó vállalkozások raktárai számára. Tekintettel arra, hogy mind a FIFO, mind pedig a LIFO raktározási rendszert alkalmazó környezetben jól működnek, olyan vállalkozások is jól hasznosíthatják, amelyek számára a „rövid szavatossági idejű/ romlandó” áruk miatt fontos a hatékony raklapforgási rendszer.

Kevésbé van szükség targoncás hozzáférésre

A bejárható ralklapálványok nagy tárolókapacitást kínálnak, viszont nem mindig hatékonyak, mert használatukhoz speciális targonca, és kiképzett targoncakezelő szükséges, hogy a kijelölt folyosókon be lehessen jutni az állványrendszerbe. A Dexion önjáró raklaptároló rendszer esetén nincs szükség villástargoncára ahhoz, hogy bejussunk az állványközi folyosókra, így további tárolásra alkalmas tér szabadul fel. Továbbá elkerülhető a polcrendszer sérülése is, amit a targonca rendszeres használata óhatatlanul okoz.

Intelligens távvezérlés

Az önjáró rendszert vagy targoncavezető irányítja, vagy teljesen automatizált környezetben integrált gépeken keresztül történik a működtetése. A raklapokat a vezető a távvezérelt önjáró kocsira helyezi (shuttle), amely az raklapállvány külső végén várakozik. Az önjáró kocsi felemeli a raklapot, és a rendszer telepített elemei segítségével elviszi a célhoz, majd a raklapot, a csatornán keresztül, az előre meghatározott helyre rakja be. Ezt követően, a targoncakezelő a raklapokat a távvezérlő segítségével az állványcsatorna másik végén gyűjti össze. Ez a kezelőegység információt ad a csatorna állapotáról, és lehetővé teszi az üzemeltető számára, hogy meghatározza, mennyi raklapot kell előre hozni az állvány elejéhez. A kezelőegység tárolja a teljes rendszerre vonatkozó összes információt, így azonnal és könnyen elvégezhető a leltározás és készletellenőrzés folyamata.

A Dexion önjáró kocsi automatikusan visszatér a kiindulópontra, amint csökken akkumulátor-telepének töltöttsége, így a kezelő azonnal feltöltött telepet, vagy pótakku-egységet tud behelyezni. Ez biztosítja, hogy a raklapok a telep lemerülése miatt nem maradnak bent az állványrendszer közepén.