A Dexion története

  • A Dexion története

A Dexion története

A Dexion vállalkozást Demetrius Comino, egy 50 éves görög-ausztrál származású vállalkozó alapította, aki Britanniát választotta hazájául. Eredetileg egy nyomdai vállalkozást indítva el, amely hamarosan jól működő vállalattá nőtte ki magát, Comino keresni kezdte az üzlet hatékonyságát növelő megoldásokat.

A Dexion horganyzott profil jelentette a megoldást, arra a hatékonysági problémára, amely így volt megfogalmazható: Hogyan építsünk könnyen szétszerelhető és újrahasználható tároló állványokat papír és betűmatricák számára?

1947-ig Comino tapasztalatai egy építési célokra alkalmas állványzati anyagban kristályosodtak ki: a Dexion (az ősi görög nyelven a szó „megfelelőt” jelent) horganyzott profil erősebb volt mint az ugyanolyan súlyú fa, és sokkal kisebb helyett foglalt a hasonló erősségű fagerendáknál.

Így jött létre az első állítható tároló rendszer. A Dexion később célorientált raklapos állványrendszerek és polcos állványrendszerek tervezésébe kezdett.

2005-ben a Dexion a Constructor Group részévé vált. Eredetileg 1856-ban alapítva, a Contstructor Group név csak 1996-ban került használatba, az Elektrolux Constructor és a Kasten Høvik cégek fúzióját követően. Azóta a vállalat méreteiben és formátumában is egyaránt növekedett, és ma már piacvezető helyet foglal el, sikeres akvizíciós és növekedési politikájának köszönhetően.

A Constructor Group jelenleg öt fő márkanevet foglal magába;ConstructorBruynzeel, Dexion, PSS és Kasten.  Mindegyik márka évtizedek során került kifejlesztésre, és mindegyik önállóan piacvezető szerepet tölt be.