Nanso Group, Finnország

  • nanso_1
  • nanso_2
  • nanso_3
  • nanso_4
  • nanso_5

Nanso Group, Finnország - Dexion Többszintes raklapos állványrendszer

2007 augusztusában a Nanso Group megnyitotta új logisztikai központját Hämeenlinna városában, Finnországban, amely az északi országok legnagyobb és legmodernebb ruhaipari logisztikai létesítménye.

A 13.100 nm felületen elterülő épület a 3 szintű vagy emeletű polcos állványrendszerével és 3 szintű/rétegű raklapos állványrendszerével egy hatalmas, 33.000 nm teljes tárolási felületszintet hoz létre.

A Nanso Group székhelyei és fő termelési létesítményei Nokia városában találhatók. A vállalatnak ugyanakkor Tornio-ban és Tallinn-ban is vannak termelési egységei. Néhány terméket - amelyet nem saját maguk állítanak elő – a távol keleti országokból importálnak, mint például ágylepedőket és női alsóneműket. A Nanso Group összes terméke áthalad a cég logisztikai központján.

A Nanso termékcsoportok luxuscikkek, a termékeket kartonokból és vállfákról gyűjtik ki, a nehezebb trikó termékeket raklapokon tárolják. A kigyűjtendő termékek elképesztő volumene és változatossága nagy kihívást jelent a logisztikai részleg számára.

Megoldás:

Az áruraktár egyik fele 3 szintű/emeletű polcos állványrendszerrel, a másik fele pedig 3 szintű/emeletű raklapos állványrendszerrel van felszerelve fél raklapok elhelyezésére. A kartondobozokba vagy raklapokra zsúfolt nagyobb volumenű termékeket átfutó raklapos állványrendszereken tárolják. A szintek és állványok között a termékeket szállítószalagok szállítják a feladó állomásra.

Az áruraktárban körülbelül 60.000 db. különböző árucikk található. Naponta átlagban 7.500 megrendeléssort gyűjtenek ki, vagyis a naponta feladásra kerülő termékek száma 70.000 darabtól több mint 100.000 darabig terjed. A kigyűjtő helyek száma, valamint a polcos állványok és a raklapos állványrendszerek változatossága egészen egyedivé teszik ezt a logisztikai központot. Az áruházban hangvezérelt rendeléskigyűjtési rendszert is használnak.

Kapacitások:

Háromszintű polcos állványrendszerek:

38.500 polc-folyóméter
14 polc/szakasz

Fifo-elvű állványrendszer a polcos állványrendszer mindkét végénél:

565 db. fifo átjáró a fél raklapok számára (800 mm*600 mm), 2 raklap mélység
Fifo átjárók a kartondobozok számára, mélység: 1.228 mm és szélesség: 1.994 mm

P90 3-szintű raklapos állványrendszer fél raklapok számára:

41.256 raklaphely (800 mm*600 mm)
A gerendák polcokkal vannak ellátva
654 db. fifo átjáró

P90 raklapos állványrendszer:

2.592 db. raklaphely fél raklapok számára
432 db. EUR-raklaphely
Padlószint + 5 gerenda szint