Iittala Group, Finnország

  • iittala_pallet_rack_1
  • iittala_pallet_rack_2
  • iittala_4
  • iittala_pallet_rack_3
  • iittala_pallet_rack_4
  • iittala_pallet_rack_5

Iittala Group, Finnország - Dexion Hagyományos soros raklapállványrendszer

Az Iittala áruraktárban az összes terméket raklapos állványrendszereken tárolják. Az áruraktár építési tervét kizárólag funkcionális szempontok szerint készítették és ehhez az állványrendszeres elrendezést választották.

Ez az elosztó központ bonyolítja le az Iittala vállalat globális forgalmazói tevékenységét, amely evőeszközök és kerámia termék széles skáláját, valamint ajándéktárgyakat forgalmaz Európában, az arab országokban, továbbá Japánban és az AEÁ-ban is. Ugyanakkor a legkisebb rendelés akár egy finnországi megrendelőnek szállítandó elektronikus termék is lehet. Ugyanakkor a kiszállítások változatos terjedelműek és különböző eladási csatornákon kerülnek az ügyfélhez; a logisztikai rendszer feladata, hogy az összes csatornát az ügyfél igényeinek megfelelően és a legköltséghatékonyabb módon lássa el.

Megoldás:

Először a raklapos állványrendszerek és az azokat ellátó folyosók kialakítását tervezték meg, és csak aztán került sor magára az épületre, hogy a betonoszlopok ne essenek a folyosókkal egy vonalra, és olyan méretűek legyenek, hogy csak egy raklap helyét foglalják el. Mindegyik raklap állványt négy EUR-raklap részre osztották, és az összes gerenda egyforma teherbírású volt.

A raklapos állványrendszert állványzatvédőkkel és alagútvédőkkel védik.

A régihez viszonyítva, az új elosztó központ sokkal hatékonyabb és biztonságosabb. Ugyanakkor az áruraktárban elkezdődött a papírmentes kigyűjtési terv gyakorlatba ültetése, amelynek befejezése 2010 folyamán történik.

Kapacitások:

Magasság: 7,6 m
Raklapok: 22.800 db.
Terhelés/szint: 3.000 kg
Terhelés/szakasz: 15.000 kg
Terhelés/FIN-raklap, maximum 1.000 kg
Terhelés/EUR-raklap, maximum 750 kg
Magasság/raklap: 1,2 m
Folyosószélesség: 3 m