Bristol Ports, Egyesült Királyság

  • Bristol_port_3
  • Bristol_port_1
  • Bristol_port_2
  • Bristol_port_4

Bristol Ports, Egyesült Királyság - Dexion Bejárható raklapállvány

A Bristol Port vállalat, Avonmouth kikötőjében található „S” csarnokként ismert friss termék terminálja, a világ minden tájáról nyújt ízelítőt.

A hatalmas áruraktár tele van friss termékekkel, gyümölcsökkel és zöldségekkel, más élelmiszertermékek mellett, amelyek környezeti hőmérsékleten való tárolást igényelnek, és amelyek a világ minden pontjáról érkeznek a kikötőbe.

A 2003-ban, az „S” csarnok projekt első fázisában kialakított 8.000 raklaphelynek köszönhetően - amelyet 9 különböző független hőmérséklet-vezérlésű cellába helyeztek el - az üzlet gyorsan növekedésnek indult és az év bizonyos időszakaiban súlyos helyhiánnyal küszködtek.

Ekkor sor került a 2 fázis betervezésére, amely további 6.000 raklaphelyet biztosított volna.

Mivel az első fázisban a raktárt már P90 raklapos állványrendszerrel szerelték fel, a Bristol Storage (Dexion terjesztő az EK-ban) a versenyeztetés megnyerésével, szintén raklapos állványrendszert állított fel a második fázisban is.

„Az első fázisban szerzett tapasztalatunk igazolta a Dexion hírnevét, a minőségi termékek szolgáltatójaként. Az első fázisú együttműködésünk során kitűnő szolgáltatásokban részesültünk”, jelentette ki Wayne Birch, a Bristol Port vállalat főfelügyelője.

A 2. fázis különbözött az elsőtől, mindazonáltal:

A második fázisban a raklapok nehezebbnek vannak tervezve, és kisebb cellákban lesznek elhelyezve. Ez nagyon megkönnyítené az egyéni hőmérsékletvezérlés megvalósítását a raktárban, mint például a kivi esetében, amely etanolt képez és ezért nem tárolható a többi gyümölcsfélével együtt.

A megoldást a P90 állítható raklapos állványrendszer és a Deepstor bejárható állványrendszer jelentették, 3 emeletes kialakításban.

Az állványzatot úgy tervezték, hogy magába foglalja a cellák hőmérsékletének fenntartására szolgáló fagyasztó egységeket is. A fagyasztóegységek teljes súlya az állványzatból kinyúló gerendákat terhelte; így elkerülhető volt azoknak a mennyezetre való felfüggesztése.