Nissan-Schenker Logistics, Svédország

  • multitier_shelves_01
  • multitier_shelves_03
  • pallet_shelves_02
  • mesh_shelf_04

Nissan-Schenker Logistics, Svédország - Dexion Pódiumrendszerek

Amikor a Schneker Logistics a Nissan autóalkatrészek számára több tároló helyet igényelt, a Constructor Group céget bízta meg a polcos állványrendszerek és raklapos állványrendszerek felállításával.

A Schenker Logistics a Deutsche Bahn Group része, amely egyike a világ legnagyobb logisztikai vállalatainak. A Schenker számára, a harmadik fél logisztikai szolgáltató (3pl) szektor a leggyorsabban növekvő üzleti terület.

A Nissan felismerte egy külső logisztikai és raktározási partnerrel való együttműködés előnyeit, így most teljes központi tartalékukat a Gothenburg-i telephelyű Schenker Logistics-nál tárolják.

Az áruraktár 4 részre van osztva, ahol mindegyik zóna egy bizonyos típusú cserealkatrész tárolására szolgál, a méret és használati gyakoriság alapján.

  • Az 1-gyes zónában található a P90 raklapos állványokból kialakított sokemeletes berendezés, ahol az alaktalan termékek, mint például ajtók, lökhárítók és ablakok tárolása történik.
  • A 2-tes és 3-mas zóna a pódium zóna, ahol a földszinten tárolják a nagy gyakoriságú termékeket, a felső szinten pedig a kisebb forgalmú árucikkeket.
  • A 4-gyes zóna a Hi280 polcos állványrendszerrel van felszerelve, 1.000 méteres mélységgel a hosszú és kis árucikkek részére.

Megoldás:

Az összes tárolt árucikk alapos elemzése, valamint a befolyásoló paraméterek figyelembe vétele négy zóna kialakítását eredményezte, ezek mindegyike mind szabványos, mind pedig speciális tárolási megoldásokkal ellátva.

A P90 raklapos állványrendszer 3 oszlopos állványként van kialakítva, az 1.530 mm-es mélység a mindkét oldalról való megközelítést engedélyezi.

A pódiumrendszer Hi280 polcos állványrendszerrel van felszerelve, nagyszámú műanyag ládával egészítve ki, a több mint 17.000 különböző árucikk tárolására.

Kapacitások:

  • Az 1-gyes zónában található a 8,5 méter magas, sokemeletes raklapos állványrendszer, számos egyedi megoldással, ideértve a rácsos polcokat (öntözőfej funkció) és különböző típusú függőleges elosztókat.
  • A 2-tes és 3-mas zóna egy 400 m² pódiumrendszerből áll, amelynek teherbírási kapacitása 500 kg/m². Az alacsonyabb részen tárolják a nagy gyakorisággal előforduló termékeket, a felső szinten pedig a kisebb gyakoriságúakat.
  • A 4-gyes zóna Hi280 polcos állványrendszerrel van felszerelve, 1.000 mm-es mélységben.

A 2-tes és 4-gyes zónában összesen 6.955 polc található, amely 8.972 m polchosszúságnak felel meg, 3.800 műanyag tartóval kiegészítve a kis alkatrészek tárolására.