K-rauta, Finnország

  • k_rauta_1
  • k_rauta_2
  • k_rauta_3
  • k_rauta_4

K-rauta, Finnország - Dexion Építőanyagok

A K-rauta egy országos, fémárut forgalmazó üzletlánc. A raktárt számos alkalommal bővítették és renoválták. Az utolsó renoválás 2007 folyamán történt, és a Constructor már a kezdetektől raklapos állványrendszert és karos állványrendszert szállított a vállalatnak.

Az üzlet-berendezések és tároló rendszerek egyaránt meg kell feleljenek a vállalat követelményeinek az üzletben, a tároló helységben és más kültéri helyszíneken.

Közel 30.000 árucikket forgalmaznak; mindamellett az eladói térben csak termékminták vannak kiállítva, a többi terméket készleten tárolják. A leggyakrabban eladott termékeik között szauna faanyag, festékek, padlóburkolatok, rudak és dekorációs gipsztáblák szerepelnek. Az áruraktárak és kigyűjtési raktárak szintén az üzlet részét képezik.

Megoldás:

A nehéz rakományok nehéz állványrendszereket igényelnek. A raktár főként P90-es raklapos állványrendszerekkel van felszerelve, amelyek az üzletben, az áruraktárban és a kigyűjtési raktárban vannak elhelyezve. A raklapos állványrendszereknél használt legfontosabb tartozékok az alagútvédők, a villás végű gerendák, az állványzatvédők és a végrácsok.

A nagy árucikkek hatékonyabb kiállítása érdekében az üzlet oldalt eső területeire raklapos állványrendszereket szereltek fel. Ugyanakkor az épület magasságát is hatékonyabban kihasználták, azzal a feltétellel, hogy a raklapos állványrendszer magasságában tárolt árucikkek láthatóak legyenek.

A raklapos állványrendszerek némelyikét kosárpolcos kivitelezésben szállították. A polcrácsok és kosarak fényáteresztőek, így az üzlet sokkal tágasabbnak tűnik. A rácspolcokon a termékek könnyen elrendezhetők, könnyen megakadályozható, hogy kiessenek az állványrendszerből, vagy azokat külön kosarakba is lehet helyezni.

A karos állványrendszert és a fatermékek számára felállított állványrendszert főként a kültéri helyszíneken alkalmazták.

Kapacitások:

P90 raklapos állványrendszer:

- Magasság: 4.500 – 5.500 mm
- Raklaphelyek: 1.900 db.

Karos állványrendszer (nehéz igénybevételű), melegen horganyzott:

- Magasság: 5.000 mm
- Kar hossza: 1.200 mm
- Terhelési kapacitás: 1.200 kg/kar