Stema Engineering A/S, Dánia

  • Constructor-Denmark_Stema-Engineering_1
  • Constructor-Denmark_Stema-Engineering_2
  • Constructor-Denmark_Stema-Engineering_3

Stema Engineering A/S, Dánia - Dexion Tároló gépek - TORNADO

A Stema cég áruraktárában komoly helyhiánnyal küszködött. A raktár területén elhelyezett nagyszámú raklapos állványrendszer jelentős helyet foglal el. A kigyűjtési műveletet megelőző szállítási idő túl hosszú volt, a folyamat hatékonysága pedig nagyon alacsony.

Az áruraktár, az összeszerelési műveletek megkönnyítésére szállított alkatrészeket, ugyanakkor a folyamatban lévő értékesítési és szervizelési tevékenységekhez a kigyűjtések elvégzésére is szükség volt. A raktárt naponta elhagyó és az ide beérkező nagymennyiségű alkatrész, nagyfokú aktivitást jelentett a raktárban.

Megoldás:

A TORNADO tároló gépet a termelési zónába állították fel, az áruraktár fala mentén. Ebbe a falba a TORNADO kigyűjtő lapméretének megfelelő nyílást alakítottak ki. A TORNADO az épületen kívül is elhelyezhető lehetett volna. Ez egy kétszer ilyen magas gép (15 méter) beszerelését tette volna lehetővé.

A TORNADO gép jelentősen csökkentette az elfoglalt helyet (13 nm), ugyanakkor tartalmazza mindazokat az elemeket, amelyek eredetileg 170 nm tároló felületet vettek igénybe.

A TORNADO segítségével csökkentek a kigyűjtési idők és javult a megrendelések feldolgozási folyamata.

Kapacitások:

Tornado magassága: 7,5 méter
Tálcaszélesség: 4 méter
Tálcák száma: 65
Elfoglalt felület: 13 m2