Volvo PV, Svédország

  • CartonFlow_VolvoPV_Sweden_3
  • CartonFlow_VolvoPV_Sweden_1
  • CartonFlow_VolvoPV_Sweden_2

Volvo PV, Svédország - Dexion Carton flow - dinamikus doboztároló rendszerek

Amikor a Volvo cég az áruraktára kigyűjtési részlegének hatékonyságnövelő átalakítását tervezte, a Dexion Carton Flow - dinamikus doboztároló rendszere mellett döntött.

A Gothenburg-i székhelyű Volvo gépjárműgyártó vállalat, CIP-vel dolgozik, folyamatosan javítva áruraktárában a termékek életciklusának összes fázisát.

Egy szerelőgyárban létfontosságúak a termék/árucikk szállítási időzítések. Az újonnan kifejlesztett dinamikus tárolási megoldás segített jelentősen növelni a részleg sebességét, minőségét és belső logisztikáját.

A termelési vonalak mentén elhelyezett görgős állványzati egységek, hatékony megrendelés-kigyűjtést és árucikk-kitárolás tettek lehetővé. Ezek az állványok profilos görgős pályákkal vannak ellátva; a hajtóenergiát a gravitáció szolgáltatja, ezáltal egy gyors, ergonomikus és energia-hatékony megoldást kínálva a termékek optimális bemutatására a kigyűjtési oldalon.

Megoldás:

A Volvo egy olyan rendszert igényelt, amely segít növelni az összeszerelő állomások hatékonyságát. A szerelővonalon előállított autómodellek változatosságának köszönhetően, a gyorsan alkalmazható módosítások és rugalmasság volt a fő követelmény. Ez az új kigyűjtési-koncepció fontos részévé vált a Volvo cég autógyártási- és összeszerelési folyamatának, mivel a rendszer rövidebb kigyűjtési időket és csökkentett átalakítási időket eredményezett.

Kapacitások:

  • Az egyes kigyűjtési állomásokon tárolt és kezelt cikkek száma: 1700
  • A raklaphelyek száma a függő tárolóban: 5660
  • Kigyűjtési állomások száma: 80, mindegyik 4 szinttel és 50 görgőpályával.