A Constructor abroncstárolási megoldást telepít a Møller Bil számára

  • TyreTower_Moller-NO1jpg
  • TyreTower_Moller-NO2jpg
  • TyreTower_Moller-NO3jpg
  • TyreTower_Moller-NO4jpg

A Constructor abroncstárolási megoldást telepít a Møller Bil számára

Az Oslo Vesten található Møller Bil egy Audi márkaképviselet, ahol egy Audi-koncepciós kereskedés megépítéséről álmodtak. Húsz évvel később ez az álom megvalósult, amikor a Møller Bil új telephelye felépült. Az új épület azért különleges, mert kör alakú és 5 emeletes. Egy hatalmas abroncstorony-páternoszter fut át több szinten, lehetővé téve, hogy a Møller Bil akár 350 ügyfél kerékkészletét is tárolni tudja. 

Az új Audi-koncepciós kereskedés megvalósításához a Møller Bil régóta kereste a megfelelő helyszínt, amelyet az Audi Group központjának is jóvá kellett hagynia, mivel a kereskedés tervezése során bizonyos szabványoknak meg kellett felelni. Az Audi ideológiája e koncepciós áruházak mögött az, hogy az ügyfél ugyanazt a vásárlói élményt szerezze akár Dubaiban, akár Oslo Vestben vásárolja az Audiját. Azonban a Møller Bil számára az igen magas oslói ingatlanárak miatt lényeges volt, hogy a cég eszmeiségének megvalósítása mellett minden rendelkezésre álló terület maximálisan kihasználásra kerüljön.

A telek, amelyre a Møller Bil épített, nem volt ideális az építkezéshez. Ahhoz, hogy a különleges kör alakú építmény alapjait lefektethessék, 14 méteres mélységig sziklákat kellett eltávolítani.

Az alagsort kifejezetten a bemutató autók tárolására és az új autók kiállítására tervezték. Itt egy autómosó és egy olyan terület került kialakításra, ahol a leszállításra kerülő autókat készítik elő. A mínusz második szint egy parkoló az elektromos autók számára kialakított töltőállomással. Az alsóbb szint a garázs, illetve ez a szint ad otthont egy húsz fős szerelőcsoportnak, míg a földszinten a recepció és az értékesítési részleg került elhelyezésre. A tetőszinten az Audi Plus, az Audi által jóváhagyott használtautó-kereskedés kapott helyet. Az abroncstorony a kör alakú épület több szintjén fut keresztül.

A Constructor Norvégiát a kezdetektől bevonták a projektbe abból a célból, hogy felmérje a Møller Bil szokatlan, kör alakú épületét, amely valójában egy formabontó műhely. A Constructor Norvégiának egy olyan abroncstároló kigyűjtési rendszert kellett kialakítania, amely több szintről biztosít hozzáférhető kigyűjtési pontokat.

A Constructor volt ez egyetlen beszállító, amely képes volt a rendelkezésre álló hely méretéhez képest ésszerű megoldást kínálni egy 8 méter magas, 35 m2 alapterületen.

Specifikációk

Páternoszterek száma: 2
Magasság: 8370 mm
Szélesség: 3890 mm
Mélység: 2650 mm
Tálcák száma: 15 x 2
Polcok hossza méterben: 50,7 x 2

A Møller Bil vállalatról

A Møller Bil Norvégia legnagyobb autókereskedője, amely országszerte 41 elosztó központtal és 9 ügyfélszolgálattal rendelkezik. A vállalat Volkswagen, Audi és Skoda márkákat forgalmaz. A Møller Bil vállalatnak 2090 alkalmazottja van.