Tudja meg, hogy miért van szüksége rendszeres állvány-felülvizsgálatra

  • Miért van szükség állvány-felülvizsgálatra?

Tudja meg, hogy miért van szüksége rendszeres állvány-felülvizsgálatra

Miért kell az állványrendszerét rendszeresen felülvizsgálni?

Állványai rendszeres felülvizsgálata és javítása központi eleme az Ön raktárgazdálkodásának. A raktár- és üzemeltetési vezetők talán nincsenek tudatában, hogy milyen veszélyt jelent működésükre, személyzetre és a raktárkészletre ennek elmulasztása.

A rendszeres vizuális ellenőrzés, valamint egy megfelelően képzett személy által végzett éves felülvizsgálat, a sérült elemek kijavításának elmulasztása egy esetleges baleset esetén büntetőeljáráshoz vezethet.

A Dexion jelentős tapasztalattal rendelkezik a raklapállványok kialakítása, gyártása, beszerelése és felülvizsgálata terén. Magasan képzett csapatunk segít Önnek az éves felülvizsgálatokban és támogatja Önt az időközi látogatások során. A segítség csak egy telefonhívásra van!

Íme, néhány, az állvány-felülvizsgálattal kapcsolatban gyakran feltett kérdés:

Kötelező az éves felülvizsgálat? 
- Igen. Az EN 15635 Helyhez kötött acél tárolórendszerek – Tárolóeszközök alkalmazása és karbantartása c. európai szabvány utasításokat fogalmaz meg az állványszerkezetek felülvizsgálatára vonatkozóan. A 9.4.2.3. pont szakértői felülvizsgálat fejezete szerint „az ellenőrzéseket műszakilag hozzáértő személynek kell elvégeznie legfeljebb 12 hónaponként. Írásbeli jelentést kell benyújtani a PRSES-hez a szükséges intézkedésekre vonatkozó megfigyelésekkel és javaslatokkal.” 

Nekem is át kell vizsgálnom az állványrendszereimet?
- Igen, Önnek is vizuálisan ellenőriznie kell állványrendszerét. Az EN 15634 szabvány vizuális felülvizsgálatról szóló 9.4.2.2 bekezdése szerint „a PRSES (a tárolórendszer biztonságáért felelős személy) köteles biztosítani, hogy a felülvizsgálatot heti vagy más szabályos időközönként elvégezzék a kockázatok felmérése alapján. Erről hivatalos jegyzőkönyvet kell vezetni írásos formában."

A kettő egy és ugyanaz?
- Nem. Teljesen rendben van, ha az Ön csapata végzi a heti vizuális ellenőrzést, de javasoljuk, hogy az éves állvány-felülvizsgálatot egy hozzáértő személlyel végeztesse. Ha segítségre van szüksége csapata vizuális ellenőrzésre való oktatásában, segítségére lehetünk. Az éves állványfelügyeletet műszakilag hozzáértő személy végezheti, így hagyja azt a szakemberekre és vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ha ez a tájékoztatás nem válaszolja meg az Ön kérdését, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot! Megpróbálunk segíteni Önnek.

Nézze meg a videót az észrevétlenül maradt állványsérülés lehetséges következményeiről! 


Foglaljon időpontot állvány-felülvizsgálatra »