Tarkett, Svédország

  • Tarkett

Tarkett, Svédország

A Tarkett AB a padlóburkoló termékeket értékesítő Tarkett Group egyik vállalata. A svéd vállalat segíti elő a Tarkett padlók és falak házi és közületi értékesítését. Svédországban a padlóburkoló termékek három gyárban készülnek: Hanaskogban, Brobyban (fapadlók) és Ronnebyben, amely a nyilvános terekbe készülő homogén műanyag burkolatokat gyártja.

Ronneby a legnagyobb gyár, és a Tarkett innen látja el a skandináv országokat mindenféle padlóburkolattal, beleértve azokat, amelyeket Európában gyárt. A Ronnebyben készült termékeket világszerte forgalmazzák. Napi szinten 300 tonna vinillapot forgalmaznak. A Ronnebyben lévő elosztóraktár mintegy 13 000 rakathellyel rendelkezik, amelyből 7000 függőleges tárolású és 6000 a vízszintesen tárolt műanyag lemez.

A Tarkett és a Constructor közötti együttműködés hosszú időre, több mint 3 évtizeddel ezelőttre nyúlik vissza. Ezen idő alatt a Constructor látta el a raktárat állványzattal és végezte az éves állvány-felülvizsgálatot. Az állvány-felülvizsgálatok keretén belül a Constructor minősített állvány-felülvizsgáló szakemberei évente egyszer keresték fel a raktárat, hogy minden állványt ellenőrizzenek.

Minden egyes felülvizsgálat után a szükséges javítási és karbantartási munkákat – pl. egy oszlop vagy gerenda cseréjét – elvégeztek. A Constructor a Tarkett saját belső ellenőrzései során feltárt hibákat is kijavítja.

„Azért döntöttünk úgy, hogy a Constructorral végeztetjük az állvány-felügyeletet és a karbantartást is, mert láttuk, milyen magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak, illetve a felülvizsgálat során észlelt bármilyen javítási munkálatot gyorsan elvégeznek”, mondja Marcus Åkesson, a Tarkett AB logisztikai mérnöke.