Onninen, Norvégia

  • Onninen-01
  • Onninen-02

Onninen, Norvégia

Az Onninen és a Constructor között a tárolórendszerek terén régóta fennálló együttműködés megkönnyítette az Onninen számára, hogy amikor raktárbiztonsági és állványfelügyeleti szolgáltatást nyújtó szolgáltatót keresett, a Constructort válassza.

Megoldás:

Célzott munkavégzés állványvédelemmel

A Constructor az Onninen hatalmas, új raktárának 4 évvel ezelőtti építése óta működik együtt a vállalattal a raktárbiztonság és az állványfelügyelet terén. Arild Aamodt technológiai és üzemeltetési vezető elmondása szerint:  
„A Constructorral az állványok világában való együttműködés története 20 évre tekint vissza. Minthogy a Constructortól szereztük be raktárunkhoz a raklapállványokat, kézenfekvő volt, hogy együttműködésünket kiterjesszük az állvány-felülvizsgálatra is. Amikor ebben az új pozíciómban kezdtem a cégnél, sok állványsérülésünk volt. A sérülések számát tekintve a sérülési átlag felett voltunk, és hiányzott az együttműködés a raktár és a műszaki részleg között. Azok, akik állványsérülést okoztak az ütközéssel, talán nem merték azt jelenteni, így ez volt számomra az első kihívás”.

„Pozitív változást szerettünk volna elérni a sérülések jelentése terén. Bárki okozhat véletlen sérülést, de a legfontosabb, hogy arról haladéktalanul szóljon. Felvettem a kapcsolatot az összes raktárvezetővel és együtt próbáltuk elemezni, hogy mi okozhatta ezeket a baleseteket. Kiderült, hogy a többségük ütközés miatt következett be. A targoncavezetők rendszeres megbeszélést tartottak, amelyeken attól kezdve én is részt vettem. Említettem nekik, hogy részt vettem egy állványbiztonsági szemináriumon, és elmagyaráztam a jelentés és a javítás fontosságát. Nagyon magas állványaink vannak és egy állvány összeomlása végzetes lehet. Az új üzenet hamar pozitív fogadtatásra talált. Először kissé erélyes voltam, de mára jóval kevesebb ütközés történik, és amikor ilyesmi előfordul, az emberek gyorsan be is jelentik azt.”

Egy gyorsan pörgő raktárban, ahol 75 alkalmazott és 30 targonca mozog, az állványok könnyen megsérülhetnek.

Befejezésül Arild Aamodt hozzáteszi, hogy „a felülvizsgálatok során először számos sérülést észleltek, beleértve olyan állványokat is, amelyek javítás után rosszul lettek összecsavarozva. Nagyon komolyan vettük és mélyre ástunk, hogy minden hibát megtaláljunk. Ahol arra volt szükség, kicseréltük az állványt. Ma azt látjuk, hogy alkalmazottaink minden nap ügyelnek a biztonságra, és mostanra elértük azt a hozzáállást, amely szerint mindannyian ugyanabban a csónakban evezünk”.

Az Onninen vállalatról

Az Onninen gyökerei Finnországban erednek. A vállalat vízvezeték-szerelő vállalkozásként indult. Az évek során profilja nagykereskedelemmel, szellőzőrendszerekkel, elektromos berendezésekkel és más ipari termékekkel bővült. Az Onninen mára 8 országban van jelen: Finnországban, Svédországban, Norvégiában, Lengyelországban, Észtországban, Litvániában és Lettországban.