Novozymes, Dánia

  • Novozymes1
  • Novozymes

Novozymes, Dánia

A dán Novozymes vállalat a világ legnagyobb enzimgyártó vállalata. A vállalat piaca hihetetlen gyorsasággal bővül, ügyfélköre az egész világra kiterjed. Ennélfogva a raktárban mindig nagy a mozgás. A Constructor által végzett DS/EN 15365 szabvány szerinti állvány-felülvizsgálatok segítik a legmagasabb szintű biztonság fenntartását.

Niels Svendsen raktárvezető elmondása szerint „igen megnyugtató, hogy a raktárunkban a biztonság mindig optimális szinten van, így az aktuális raktárüzemeltetésre tudunk összpontosítani.” Poul Erik Olsen csoportvezető elmosolyodik. „Nem vagyunk szakértők a tárolási megoldásokban, így szükségünk van egy külső szakértőre, aki tapasztalt ebben, és ismeri a raktárunkat az utolsó szögig.”

„A Constructor vállalattal igen jó a kommunikáció. Ha a raklapállványunkat érintő biztonsági probléma adódik, felvesszük velük a kapcsolatot.” „Egy kis repedés vagy egy kisebb sérülés ártalmatlannak tűnhet, de veszélyes lehet, amely az állvány összedőlését okozhatja”, mondja Niels Svendsen.

„Az állványok felülvizsgálata során gyakran jobb tárolási helykihasználásra vagy a biztonság további növeléséhez is kapunk ötleteket, így pl. nemrég szereltettünk be védőelemeket az állványok elé a targoncák által okozott ütések kivédésére. Ez egy teljesen egyszerű, de hatékony megoldás extra erősítéssel, rikító élénksárga színben – lehetetlen nem észrevenni”, mondja Poul Erik Olsen.

„El kell mondanunk, hogy nagyon elégedettek vagyunk a Constructorral való együttműködésünket illetően”, nyugtázza Niels Svendsen. „Forgalmas, veszélyes környezetben dolgozunk. 10-12 méter magas térben keskenyfolyosós raklapállványokkal és számos villástargoncával és raklapemelő berendezéssel, állandó mozgásban”, mondja Niels Svendsen.