Multiline, Dánia

  • Constructor-Denmark_Multiline_3
  • Constructor-Denmark_Multiline_1

Multiline, Dánia

A Constructor Denmark több éve támogatja ügyfeleit minősített állvány-felülvizsgálatok végzésével. Felkerestük a Multiline vállalatot Sorøban, ahol a vállalat logisztikai vezetőjét, Kent Filtet kérdeztük arról, hogy hogyan hasznosítja a vállalat a Constructor állvány-felülvizsgálatának koncepcióját?

Mikor kezdődött a Multiline és a Constructor között az együttműködés az állvány-felülvizsgálat terén?
Az új központi raktárunk építése során, amely 2009 elején nyílt meg.

Mi volt az alapja azon döntésének, hogy külső fél által végeztessen állványfelügyeletet a raktárában?
Az, hogy ilyen módon független állvány-felülvizsgálatot kapunk. Ha mi végezzük az állványok felülvizsgálatát, nem érzem úgy, hogy az elég biztonságos lenne. Egy külső ellenőrzéssel egy független szakértő nézi át az állványokat, és a megállapítások is keményebbek. Biztosak lehetünk tehát benne, hogy a raktárat az aktuális szabványoknak megfelelően ellenőrizték. Amit ki kell cserélni, azt kicseréljük, kompromisszumok nélkül. Kisebb javítások esetén eldönthetjük, hogy kicseréljük-e és ha igen, mikor. Jó megvitatni ezt egy szakemberrel.

Milyen nagy a forgalom az Önök raktárában?
Két műszakban dolgozunk 46 alkalmazottal, akik éjjeli és nappali műszakokba vannak beosztva. Komissiózó targoncákkal dolgozunk a kigyűjtésnél és a betárolási munkáknál is. A 9600 m2-es raktárunk és a 3000 m2-es terminálunk teljes területén jelentős a forgalom. Logisztikai rendszerünk a termékek ABC-elemzés szerinti elrendezésére van kialakítva részben a targoncavezető által megteendő távolság optimalizálása, részben a forgalom arányos elosztása érdekében.

Mennyire fontos az Ön számára, hogy az állvány-felülvizsgálatról jegyzőkönyvet kap?
Elengedhetetlenül fontos. Meg kell mutatnunk, hogy a biztonság fenntartása ISO 14401 minősítésünk fontos része. Az éves auditálást a Danish Standard végzi. A belső ellenőrzés alkalmával bizonyítanunk kell, hogy folyamatos felülvizsgálatot végzünk. Változó, hogy mikor kerül sor a belső ellenőrzésre.

Volt valaha dolga a munkaügyi felügyelettel a raktárbiztonság miatt?
A raktár építésekor a munkaügyi felügyeletet is bevontuk a kezdeti fázisba. Ez a Crecea tanácsadó cégen keresztül történt. Nagyon fontos számunkra, hogy betartsuk a vonatkozó biztonsági szabályokat. A raktár megnyitását követő hat hónapos szűrésen a munkaügyi felügyelet bejelentés nélküli szemléjén kitűnő osztályzatot kaptunk az oszlopvédők viszonylag számának elismeréseként is.

Milyen előnye származik a Constructorral való együttműködésből?
- Pártatlanság. Ha ilyen sok árucikket kell tárolnia egészen 16 méteres magasságig, akkor igen szoros biztonsági előírásoknak kell megfelelni. Az összeütközések elkerülhetetlenek, ezért fontos, hogy legyen bizonyítékunk arra, hogy az állványok kijavítása megtörtént. Ezt megnyugtatónak találom.
- A felülvizsgálat professzionális, észleli azt, amit mi nem veszünk észre.
- Ha gond adódna, akkor rendben vannak a papírjaim. Ha egy alkalmazott vagy egy hatóság állít kihívások elé, fontos számomra, mint felelős vezető számára, hogy bízhatok abban, hogy az állványok felügyelete rendben van és az állványok biztonságosak.

Van az állványok összedőlését követő javítási munkálatokban tapasztalatuk?
A kialakult gyakorlat szerint az, aki az összeütközést okozta haladéktalanul jelenti a kárt a raktárvezetőnek. A raktárvezető ezt követően azonnal felméri a sérülést. Körülbelül 3-havonta kell oszlopokat cserélnünk.

E célra kisebb készletet tartunk oszlopokból és gerendákból. A sérülés Constructor felé való jelentésével egyidejűleg a szomszédos raklapállványokról is lepakoljuk az árut. Rendszerint következő nap kerül sor a javításra, az oszlopot kicserélik, az árukat visszapakoljuk. A sérülés kiterjedésétől függetlenül azt mindig feltüntetjük a jegyzőkönyvben, amely mindig hozzáférhető. A jegyzőkönyvet az állványfelügyelőnek érkezéskor mindig átadjuk. Ezután a felügyelő elvégzi az állványok felügyeletét és megnézi, mi került bejegyzésre legutóbbi látogatása óta.

Van olyan személy, aki az állványok belső felügyeletére ki lett képezve?
Nem, a Constructortól kapott iránymutatásokat alkalmazzuk ütközés esetén. Ezt alkalmazzuk az oszlopokkal/keretvégi védőelemekkel való ütközés esetén is.