Az állvány-felülvizsgálat az ISO-intézkedések része

  • GA-Lindberg2
  • GA-Lindberg3
  • GA-Lindberg1
  • GA-Lindberg4

Az állvány-felülvizsgálat az ISO-intézkedések része

A GA Lindberg vállalatnál Molndalban, Svédországban, a raktár személyzete gondosan ügyel a raktár biztonságára. A vállalat számos szinttel bővítette raktárát és tudatosan dolgozik azon, hogy biztonságos munkafeltételeket biztosítson. Az állványokat fokozatosan cserélték le, így a raktárban régi és új raklapállványok egyaránt megtalálhatók.

A GA Lindberg székhelye Kistában, Stockholm külvárosában található. A göteborgi raktárat 1974-ben alapították a reptérhez és a helyi ipari övezethez való közelsége miatt. A GA Lindberg az ipari termékek széles körét, például ragasztókat, rozsdásodásgátlót, síkosítót és bevonatokat gyárt. Érdekességként a GA Lindberg gyártja a híres Hultafors vonalzókhoz a síkosító olajat.

Minthogy a GA Lindberg vegyi anyagokat és gyúlékony folyadékokat tárol, a vállalatnak specifikus biztonsági előírásoknak kell megfelelnie. A napi szinten jelentős forgalmat bonyolító raktár számára fontos az állványzat jó állapotának megőrzése. 

Jan Ekman raktárvezető szerint: „Fontos számunkra, hogy az állvány-felülvizsgálatról írott jelenést kapunk. Ez a jelentés tudatosítja az állványbiztonság kérdését és megmutatja, hogy hogy állnak a dolgok. Az állvány-felülvizsgálati jelentés előírhat cserét vagy javítási munkálatot, de amint ez megtörténik, az ügy lezárul. A Constructorral való együttműködés számos előnyt jelent számunkra.

Az állvány-felülvizsgálati felügyelő biztos tudással rendelkezik az állványokról és a hatályos szabályokról, így könnyen megbeszélhetjük a dolgokat. Tudjuk, hogy a felülvizsgálatra a törvényi szabályozás értelmében rendszeresen sort kell keríteni, és nem kell azzal foglalkozzunk, hogy mikor jön el a következő felülvizsgálat ideje, mert a Constructor felelős ennek észben tartásáért.”

Jan Ekman raktárvezető szerint: „Évek óta dolgozunk a Constructorral úgy is, mint tárolási megoldás beszállítóval és mint állvány-felülvizsgálóval. A tárolási biztonságra helyezett hangsúly része az ISO 14001 minősítésünknek és ebben a Constructor fontos partnerünk.”