Dán nemzetvédelem, Dánia

  • ForsvarMat

Dán nemzetvédelem, Dánia

A Forsvarets Materieltjeneste (FMT) a Dán Hadsereg egyik divíziója. Az FMT többféle anyag és felszerelés szállítását és tárolását végzi a honvédelmi hatóságoknak, beleértve a hadsereget, a haditengerészetet és a légvédelmet is. Az FMT 2400 főt foglalkoztat, és országszerte több mint 60 depóval rendelkezik, amelyekben összesen körülbelül 700 000 cikket kezelnek.

Jens Kofoed ezredes elmondása szerint „azért döntöttünk úgy, hogy kapcsolatba lépünk a Constructorral, hogy szakképzett és minősített INSTA-felügyelők ellenőrizzék raklapállvány- és polcosállvány-rendszereinket minden depónkban. A Constgructor minden felülvizsgálatot követően jelentést küld, felsorolva minden szükséges javítási és/vagy modernizálási munkát, amelyek a maximális biztonság eléréséhez szükségesek.”

„Nagyszerűen együtt tudtunk dolgozni a Constructorral, amelynek munkatársai alaposan és nagy szakértelemmel vizsgálták át és fejlesztették állványrendszereinket a DS/EN 15635 európai szabványnak megfelelően. Így tehát elegendő bizonyítékunk van arra, hogy raktáraink biztonsága rendben van”, mondja Jens Kofoed.

A projektfelelőssé kinevezett és a biztonsági fejlesztésekért felelős Holger Thor Nielsen hozzáteszi, hogy „az állvány-felülvizsgálattal kapcsolatban olyan új biztonsági intézkedéseket hoztunk, mint például a targonca- és oszlopvédő elemek beszerelése.

Továbbá átjáróvédőket építtettünk be a raklapállvány alatt történő átvezetés biztonsága érdekében. Egy másik fontos dolog, hogy most minden egyes raklapállványon van terhelési tábla, amelyen szerepel a polc típusa, mérete és terhelési kapacitása. Így az összes polcos és raklapállványunk minősített és jóváhagyott, készen állunk a munkavédelmi hivatal látogatására.